Την πίστη στον Κύριο μου δεν την χάνω-Μην με κάνετε να αμφιβάλλω για την Εκκλησία μου..!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ο Χριστος στο ναο του σολομωνταΔεν μπορώ να αντιληφθώ ...τον πρωτοφανή καταιγισμό αρνητικών ειδήσεων των τελευταίων ημερών γύρω από τα ζητήματα της Εκκλησίας μας. Εν μέσω νηστείας, εξαγνισμού της ψυχής μας και ενώ ...
εισερχόμεθα στη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας που εθυσιάσθη για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και αγαπημένοι σήμερα, εμείς ασχολούμαστε με διαμάχες Ιεραρχών, με Ιερείς που δεν ανταποκρίνονται στο λειτούργημά τους, με απίστευτες συμπεριφορές εντός των κόλπων της Ορθοδοξίας που πληγώνουν ανεπανόρθωτα τους πιστούς και τους σκανδαλίζουν σε μια περίοδο που θα έπρεπε όλοι να είμαστε προσηλωμένοι στην κάθαρση της ψυχής μας.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση και το Υπουργείο ποδοπατούν τη βούληση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων για την κατάργηση των απαράδεκτων θρησκευτικών που προσβάλλουν βάναυσα την Πίστη μας, αντί να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά δίνουμε πάτημα στους εχθρούς της Πίστεως να εξαπολύουν επιθέσεις.
Καθημερινά αντί να λαμβάνω μηνύματα αγάπης, μηνύματα θετικά εν όψει του Αγίου Πάσχα, δέχομαι ΄΄κραυγές΄΄ από πληγωμένους πιστούς που ζητούν να μάθουν για τη μια ή την άλλη αρνητική είδηση με αποτέλεσμα να ανακυκλώνεται μια ζοφερή εικόνα.
Οφείλουμε όλοι να κάνουμε μια γενναία αυτοκριτική. Οφείλουν εκείνοι των οποίων οι πράξεις δυσφημούν με το χειρότερο τρόπο την Ορθοδοξία να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ.
Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που θα έπρεπε να αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς τους πιστούς να ποδοπατούν, είτε με τις πράξεις τους είτε με την ανοχή τους σε πράξεις άλλων, την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στην Εκκλησία και να καλλιεργούν αισθήματα αποτροπιασμού.
Οι μόνοι που κερδίζουν από αυτό είναι εκείνοι που σκέφτονται μοχθηρά ενάντια στην Ορθόδοξη Πίστη.
Δεν πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους να πληγωθούν και να απομακρυνθούν από τους κόλπους της Εκκλησίας του Κυρίου μας.
Είναι ευθύνη όλων μας και κυρίως ευθύνη εκείνων που συνετέλεσαν σε όλο αυτό.
Οφείλουν να αποχωρήσουν και να σταματήσουν να πληγώνουν τους πιστούς.

Γράφει ο Ανδρέας Μ. Καραγιάννης, Δικηγόρος-Συγγραφέας: Βομβαρδίζονται καθημερινά, εν μέσω Μεγάλης Σαρακοστής, εν μέσω νηστείας και λίγες ημέρες πριν την Ανάσταση του Κυρίου μας, οι πιστοί από ειδήσεις που τους κάνουν να σκανδαλίζονται και που τους πληγώνουν.

https://www.ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/tin-pisti-ston-kyrio-mou-den-tin-chano-min-me-kanete-na-amfivallo-gia-tin-ekklisia-mou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.