Ο μύθος των Αλκυονίδων είναι μια από τις πιο μαγευτικές και συγκινητικές ιστορίες του ελληνικού πανθέου, γεμάτη πάθος, αγάπη και τη δύναμη του θείου.
Η ιστορία μας ξεκινά με την Αλκυόνη την πανέμορφη κόρη του Αιόλου του θεού των ανέμων. Ζούσε μαζί με ....τον αγαπημένο της σύζυγο τον Κυηκα, σε ένα παραδεισένιο παραθαλάσσιο τοπίο όπου η ζωή τους ήταν γεμάτη ευτυχία και αγάπη. Η ευτυχία τους ήταν τόσο μεγάλη που αποφάσισαν να αποκαλούν ο ένας τον άλλο με τα ονόματα των θεών, του Δία και της Ήρας. Αυτή η υπερηφάνεια όμως δεν πέρασε απαρατήρητη από τους θεούς του Ολύμπου, που αισθάνθηκαν ότι το ζευγάρι προσέβαλε τη θεϊκή τους θέση.
Αποφασισμένοι να τους διδάξουν ένα μάθημα, ο Δίας με την απίστευτη δύναμη του θυμού του, έριξε κεραυνό στο καράβι του Κυηκα, καταστρέφοντας την ευτυχία τους. Η Αλκυόνη βλέποντας τον αγαπημένο της να πνίγεται στη θάλασσα, δεν μπορούσε να αντέξει την απώλεια και αποφάσισε να ακολουθήσει τον σύζυγό της στην αιωνιότητα. Όρμηξε από ψηλό βράχο θυσιάζοντας τη ζωή της για την αγάπη της.
Όμως οι θεοί βλέποντας την τραγωδία του ζευγαριού άλλαξαν γνώμη. Με συμπόνια και καλοσύνη τους μεταμόρφωσαν σε πουλιά, τις αλκυονες, ώστε να μπορούν να είναι μαζί για πάντα πετώντας πάνω από την αγαπημένη τους θάλασσα. Ως αλκυονες, είχαν την ικανότητα να γεννούν τα αυγά τους ακόμα και μέσα στη σφοδρή κακοκαιρία του χειμώνα.
Αλλά η θάλασσα γεμάτη οργή, συνέχιζε να καταστρέφει τα αυγά τους. Βλέποντας την ατελείωτη θλίψη τους, ο Δίας αποφάσισε να παρέμβει και να φέρει λίγες ημέρες καλοκαιρίας κάθε χρόνο μέσα στον χειμώνα, δίνοντας έτσι στους αλκυονες μια ευκαιρία να κλωσουν τα αυγά τους και να ζήσουν ξανά τη χαρά της οικογένειας.
Έτσι κάθε φορά που οι ηλιόλουστες μέρες εμφανίζονται στο μέσο του χειμώνα, θυμόμαστε το μύθο των Αλκυονίδων, μια υπενθύμιση ότι η αγάπη κι η ελπίδα μπορούν να ανθίσουν ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Οι Αλκυονίδες μέρες είναι η μαγική συνάντηση του χειμώνα με τη ζεστασιά της άνοιξης, και η ιστορία της Αλκυόνης και του Κυηκα ζει αιώνια, χαρίζοντας μας στιγμές αισιοδοξίας και ομορφιάς.
https://www.facebook.com/groups/5356078884462489/?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=28107403202236734
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.