Ψηφίστηκε η νέα τροπολογία για το νόμο Άργος για τα ζώα συντροφιάς . Δείτε τι αλλαγές έγιναν


Ψηφίστηκε εχθές (Τετάρτη 9/10/2024) από την ολομέλεια της Βουλής (159 ψήφισαν ΝΑΙ, 128 ψήφισαν 128 ΟΧΙ) η νέα τροπολογία του νόμου «ΑΡΓΟΣ» για τα ζώα συντροφιάς.

 Με αυτή την τροπολογία καθορίζονται τα εξής :

1. Μειώνεται το παράβολο για ....

την λήψη DNA στα 70 ΕΥΡΩ ανά ζώο και στα 40 ΕΥΡΩ για τους ιδιοκτήτες κυνηγετικού σκύλου. Το παράβολο ήταν πριν την ψήφιση της τροπολογίας ήταν 135 ΕΥΡΩ.
2. Ο κτηνίατρος δύναται να λαμβάνει από τον ιδιοκτήτη αμοιβή ΕΩΣ πενήντα (50) ευρώ για τη λήψη του γενετικού υλικού και τα έξοδα αποστολής του
3. Τα πρόστιμα για μη στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για μη αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA) επιβάλλονται από 1ης.7.2025.
4. Ειδικά για την παράβαση της περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9, περί παράλειψης στείρωσης ή αποστολής γενετικού υλικού του ζώου, το πρόστιμο μειώνεται κατά εβδομήντα τοις εκατό (70%), και για την παράβαση της περ. (β) της παρ. 1 του άρθρου 9, περί μη εμπρόθεσμης σήμανσης και καταγραφής ζώου συντροφιάς, το πρόστιμο μειώνεται κατά πενήντα τοις εκατό (50%), εφόσον εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία βεβαίωσης της παράβασης, ο ιδιοκτήτης του ζώου συντροφιάς άρει τους λόγους για τους οποίους βεβαιώθηκε η παράβαση



https://ihunt.gr/psifistike-i-nea-tropologia-gia-to-nomo-argos-deite-ti-allages-eginan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.