Στον ιστορικό και σπουδαίας αρχαιολογικής σημασίας λόφο του Φιλοπάππου, άγνωστοι έχουν στήσει... σκηνή.


Σκηνές μέσα στον λόφο του Φιλοπάππου; Ναι και όμως είναι δυνατόν και όχι μόνο στήθηκαν αλλά και ουδείς δείχνει ενδιαφέρον για να εκδιώξει τους καταπατητές. Είναι τουρίστες; Είναι άστεγοι; Είναι αναρχικοί; Κανείς δεν ξέρει- γιατί όλα αυτά είχαν ....εμφανιστεί στο παρελθόν- και κανείς δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Για να διώξει δηλαδή τους καταπατητές. Ούτε οι φύλακες του χώρου, ούτε η Δημοτική Αστυνομία που συχνά περιπολεί στον χώρο, ούτε η Αστυνομία.



Και έτσι στον λόφο του Φιλοπάππου, λίγο μέτρα από το ομώνυμο ρωμαϊκό μνημείο που επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες- ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στην Ακρόπολη- λίγα μέτρα από την Πνύκα και τα ερείπια του τείχους της αρχαίας Αθήνας, δίπλα στον Λουμπαρδιάρη, μέσα στον κήπο και τον αρχαιολογικό χώρο, οι επισκέπτες, τουρίστες και όχι μόνο, βλέπουν την σκηνή και τους καταπατητές.



Και παρά τις διαμαρτυρίες των Αθηναίων, που κάθε πρωί κάνουν εκεί τη βόλτα τους- το σημείο είναι κατ΄εξοχήν σημείο συνάντησης των φιλόζωων κατοίκων του κέντρου- ουδείς έχει μέχρι σήμερα ενδιαφερθεί να εκδιώξει τους καταπατητές.




Πηγή:https://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.