Αίγινα,....Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές....Με χαμηλή τάση και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και της υδροδότησης.


 Σοβαρότατα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το πρωί οι περισσότερες περιοχές της Αίγινας, με χαμηλή τάση και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. Ενώ υπάρχουν και ....κάποιες περιοχές με διακοπές της υδροδότησης.

Το ρεπορτάζ του Aegina Portal, μέσω της επικοινωνίας με κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού, καταγράφει πολύ έντονες αντιδράσεις, καθώς λόγω χαμηλής τάσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν ηλεκτρικές συσκευές και μηχανήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκαν διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, που διήρκησαν μία έως μία ώρα.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, είπε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ και αυτή τη στιγμή (3:30 μ.μ.) συνεργείο εργάζεται για την αποκατάστασή του ρεύματος. 

Το Aegina Portal μίλησε με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων της Αίγινας, που ζουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. 

Ξεκινώντας από την Πέρδικα, το Aegina Portal σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σάκη Μούρτζη, είπε ότι στην Πέρδικα και στην Αιγινήτισσα, υπάρχει πτώση τάσης, γεγονός που έχει αναγκάσει τους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν γεννήτριες προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν κάτοικοι και παραθεριστές που ζουν στην περιοχή. Μάλιστα, ο κ. Σάκης Μούρτζης, επισήμανε ότι κάποιες περιοχές δεν έχουν νερό, καθώς οι δεξαμενές δεν λειτουργούν, λόγω της χαμηλής τάσης. Σημείωσε ότι κάτοικοι των περιοχών επικοινώνησαν μαζί του αναφέροντάς του το πρόβλημα. "Δεν μπορούν να δουλέψουν τα μοτέρ, γι' αυτό δεν έχουν νερό είπε". Τέλος σε νεότερη επικοινωνία, σημείωσε ότι από την ενημέρωση που κατάφερε να έχει, υπάρχει πρόβλημα στο "εννιάστήλο" στην περιοχή του Σαρπά.

 Χαμηλή τάση, αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της Κοινότητας Κυψέλης κ. Μηνάς Γιαννούλης. Ωστόσο λίγα λεπτά μετά τις 3:50 μ.μ. το ρεύμα κόπηκε, όπως ενημέρωσε σε νεότερη επικοινωνία.


Στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος, ο πρόεδρος κ. Ηλίας Γρυπαίος, είπε ότι από χθες, περίπου από τις 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, μέχρι τις 10 σήμερα το πρωί, ένα μέρος της Σουβάλας έμεινε χωρίς ρεύμα. Στη περιοχή του Βαθέος το ρεύμα κόπηκε σήμερα το μεσημέρι για περίπου μία ώρα. Η διακοπή αυτή ξεκίνησε με πτώση τάσεως. Αναφορικά με την υδροδότηση, ο κ. Ηλίας Γρυπαίος είπε ότι μέχρι τις 2 το μεσημέρι δεν υπήρχε πρόβλημα, ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, υπάρχει το ενδεχόμενο περιοχές της Κοινότητας να μείνουν από νερό, καθώς δεν λειτουργούν τα μοτέρ.  

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης, είπε ότι το ρεύμα κόπηκε περίπου για μισή ώρα στις 1:30 το μεσημέρι. Επισήμανε ότι όλες οι περιοχές της Κοινότητας Μεσαγρού, έχουν πτώση τάσεως. Μέχρι εκείνη την ώρα, στις 2:30 μ.μ. δεν υπήρχε πρόβλημα υδροδότησης στην περιοχή, εκτός από κάποια σημεία που είχαν πολύ λίγο, πρόκειται για σημεία που βρίσκονται ψηλά. 

 

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη, είπε ότι υπήρξε πτώση τάσης στην Αφαία και στο κέντρο της Αίγινας, ενώ σημειώθηκαν μικρές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, διάρκειας 5 έως 10 λεπτών. Μέχρι αυτή τη στιγμή (3:30 μ.μ.)  φαίνεται ότι η περιοχή του Μαραθώνα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Σε όλες τις περιοχές του κέντρου όπου υπάρχει πτώση της τάσης, οι επαγγελματίες φοβούνται για πρόκληση ζημιών στα ψυγεία τους και στα κλιματιστικά μηχανήματά τους, όπως αντίστοιχα οι κάτοικοι και οι παραθεριστές για τις ηλεκτρικές συσκευές και τα aircondition τους. Η κ. Γελαδάκη μίλησε με την ΔΕΔΔΗΕ και ενημερώθηκε ότι εξαιτίας βλάβης, μίας γραμμή βγήκε εκτός, ώστε να γίνει άμεση αποκατάσταση. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η αποκατάσταση θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, κάτι που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε επιτευχθεί. Τέλος, βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλες περιοχές της Κοινότητας Αίγινας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.





https://www.aeginaportal.gr/eidiseis/kathimerina/38162-sovarotata-provlimata-antimetopizoun-polles-perioxes-tis-aiginas-me-xamili-tasi-kai-diakopes-tou-ilektrikoy-reymatos-alla-kai-tis-ydrodotisis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.