Φωτιά στη βορειοανατολική Αττική: «Φοβόμαστε τις αναζωπυρώσεις, έχουμε ζημιές σε σπίτια» λέει στο enikos.gr η δήμαρχος Πεντέλης

 


Δραματικές ώρες για την περιοχή της Πεντέλης, λόγω της φωτιάς που κατακαίει τη βορειοανατολική Αττική, από το μεσημέρι της Κυριακής (11/08).

Στην περιοχή υπάρχει ένα ....

ανοιχτό μέτωπο πάνω από τον οικισμό, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται από την δήμαρχο, Αναστασία Κοσμοπούλου«εξαιρετικά δύσκολη». 

Μάλιστα, η ίδια, μιλώντας στο enikos.gr, ανέφερε ότι, «υπάρχει ένα μεγάλο ανοιχτό μέτωπο πάνω από τον οικισμό μας, το οποίο μας φοβίζει περισσότερο. Αυτό που επίσης μας απασχολεί είναι οι αναζωπυρώσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους μπορεί να επαναφέρουν τον πύρινο εφιάλτη. Σε πολλές περιπτώσεις τα σημεία που καίει η φωτιά είναι δύσβατα, γι’ αυτό και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στα εναέρια μέσα. Είδαμε, εξάλλου, και τι έγινε με το μέτωπο πίσω από το 414, όπου οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν». 

Ζημιές σε σπίτια

Επιπλέον, σύμφωνα με την δήμαρχο, στην περιοχή της Πεντέλης καταγράφηκαν ζημιές σε 5 σπίτια. «Ακόμα δεν μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά σύμφωνα με όσα ξέρω μέχρι στιγμής 5 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Το μέγεθος αυτών μου είναι ακόμα άγνωστο», συμπλήρωσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι, η φωτιά καίει σε τρία μεγάλα μέτωπα, σε Νταού Πεντέλης, Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά της. Δάση και περιουσίες έχουν γίνει στάχτη, δεκάδες άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί από τα σπίτια τους, ενώ έχουν εκκενωθεί τα μοναστήρια του Αγίου Εφραίμ και της Πεντέλης, το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.Αυτή την ώρα, επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).
https://www.enikos.gr/society/fotia-sti-voreioanatoliki-attiki-fovomaste-tis-anazopyroseis-echoume-zimies-se-spitia-leei-sto-enikos-gr-i-dimarchos-pentelis/2208680/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.