Καίγονται για τρίτη ημέρα τα Πιέρια Όρη, στάχτη καταπράσινες κορυφές


Μαίνεται για τρίτο 24ωρο η μεγάλη δασική πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη, η οποία κατευθύνεται προς την Κοζάνη. Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Σαρακατσάνα, είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αναμένεται να....

ενισχυθούν σήμερα, σε μία προσπάθεια να την θέσουν υπό έλεγχο. 

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο pierianews.gr, η πυρκαγιά έκαψε το «Λαπούσι», μία καταπράσινη κορυφή των Πιερίων που βρίσκεται στα 2.005 μέτρα και εξακολουθεί να καταστρέφει το πυκνό πευκόδασος. 

Ειδικότερα, στην περιοχή κατευθύνονται επίγειες δυνάμεις με 131 πυροσβέστες, 8 ομάδες πεζοπόρων και 35 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν αυτή την ώρα τρία ελικόπτερα. Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια που την προκάλεσαν.

pierianews.gr

«Η καταστροφή είναι τεράστια, σε ένα βουνό που – όπως μαρτυρείται τουλάχιστον – δεν έχει καεί τα 120 προηγούμενα χρόνια! Ένα βουνό που φημίζεται για την πλούσια και μοναδική του χλωρίδα, που είναι συνυφασμένο με το μύθο των Πιερίδων Μουσών, αλλά και άλλους μύθους, ιστορήματα και αφηγήσεις, καθώς και γεγονότα που το συνδέουν με την μακραίωνη ιστορία της Πιερίας, της Μακεδονίας και του Ελληνισμού!», μεταδίδει το pierianews.



https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/428047_kaigontai-gia-triti-imera-ta-pieria-ori-stahti-kataprasines-koryfes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.