Τέμπη: Οι υπογραφές για το ψήφισμα ξεπέρασαν τις 780.000 – Πώς μπορείτε να συμμετέχετε


 Ένας χρόνος συμπληρώνεται, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και η ολόκληρη η κοινωνία στέκεται στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων που ζητούν δικαιοσύνη.

Ένας χρόνος που το ....

επιβατικό τρένο Intercity 62 συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στον Ευαγγελισμό στην κοιλάδα των Τεμπών σκοτώνοντας 57 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

Η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της Μάρθας, της νεαρής φοιτήτριας που βρήκε τραγικό θάνατο, ξεκίνησε πριν λίγο καιρό μια πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών που σκοπό έχουν την άρση βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών υπευθύνων για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών εκφράζει όλους εκείνους που δεν είδαν ποτέ τους δικούς τους ανθρώπους να επιστρέφουν.

Οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 780 χιλιάδες με τον επόμενο στόχο να είναι το 1.000.000. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Οι νεκροί του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών ζητούν δικαίωση.

Δείτε εδώ το σχετικό ψήφισμα και ακολουθήστε τις οδηγίες για να το υπογράψετε και εσείς!

Πώς θα υπογράψετε το ψήφισμα για τα Τέμπη:

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα.

Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού, η οποία είχε καθηλώσει το Πανελλήνιο με την κατάθεσή της ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το δυστύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.