Θεοφάνεια 2019: Αγιασμός το αθάνατο νερό και τα θαύματα.!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για φωταΘεοφάνεια σήμερα και αγιασμός των Υδάτων. Κάθε ιερά πράξις και τελετουργία εν τη Εκκλησία είναι ένα μυστήριόν της, και κάθε μυστήριόν της είναι μεγάλο όπως το ίδιον το μυστήριον της Εκκλησίας, διότι ....
κάθε μυστηριακή πράξις εν τω θεανθρωπίνω οργανισμώ της Εκκλησίας ευρίσκεται εις οργανικήν και ζωτικήν σχέσιν με το κεντρικόν μυστήριον της Εκκλησίας, τον θεάνθρωπον Χριστόν», γράφει ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς.

Θεοφάνεια και αγιασμός

Και ο αγιασμός των Θεοφανείων ή Μεγάλος Αγιασμός, είναι μια πράξη της Εκκλησίας αλλά το ιερό θαύμα που τελείται με αυτή εί­ναι... τεράστιο, όσο η ίδια η Εκκλησία.
Το α­γαπημένο αυτό θαύμα, επισκέπτεται τώρα και δύο χιλιάδες χρόνια εκατομμύρια ψυχών των ορθοδόξων χριστιανών, τις καθαρίζει, τις α­γιάζει και τους χαρίζει την υγεία και την α­θανασία.

Θεοφάνεια 2019: Α. ΑΓΙΑΣΜΟΣ:ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ

Νερό πού αγιάσθηκε από Ευαγγελικό, Πεντηκοστιανό ή Ρωμαιοκαθολικό ιερέα ( ως μή έχοντα Αποστολική διαδοχή καί ιερωσύνη λόγω τού Σχίσματος τών Εκκλησιών καί τής αιρέσεως ), ή ακόμη από μάρτυρες τού Ιεχωβά, Βουδιστές κλπ ( όσοι έχουν ), βρωμάει καί σκουληκιάζει, όπως τό συνηθισμένο καί παραμελημένο νερό…
Γι΄αυτό ακριβώς σέ αχιβάδες αγιασμού πού υπάρχουν σέ παπικές κυρίως εκκλησίες, ρίχνουν μέσα λίγο αλάτι, γιά κάποια ελάχιστη, στοιχειώδη έστω, συντήρηση.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία δέχεται ότι τό νερό αυτό, μετά τίς ευχές του Μ. Αγιασμού, γίνεται φορέας αγιαστικής χάριτος αλλά και αδιόρατος θώρακας στίς προσβολές των πονηρών πνευμάτων.
Το αγιασμένο αυτό νερό, ενάντια στους νόμους Βιολογίας και Χημείας , διατηρείται αγνό καί πεντακάθαρο ακόμη καί εκατοντάδες χρόνια μετέπειτα.
Θεοφάνεια 2019: Δέν μυρίζει, δέν σαπίζει, δέν αλλάζει χρώμα, δέν σκουληκιάζει.
Λένε ακόμη μερικοί, ότι ο βασιλικός πού χρησιμοποιεί καμμιά φορά γιά ευκολία ο ιερέας στο ράντισμα, είναι αυτός πού έχει τίς αντισηπτικές ιδιότητες … εκατοντάδων χρόνων.
Βάλε δεντρολίβανο κύριε, έλεγε κάποιος θεολόγος, βάλε κλαδί ελιάς, βάλε τά δάκτυλά σου, τέλος πάντων μη βάζεις τίποτα, εάν νομίζεις ότι σού φταίει ο βασιλικός….
Μη φθάνουμε όμως και στην εμπάθεια για να κουκουλώσουμε ένα πανάρχαιο Χριστιανικό Ορθόδοξο θαύμα πού άφησε ο Χριστός γιά τήν ενημέρωσή μας ως πρός τήν αλήθεια τής πίστεως.
Αυτές οι Εκκλησιαστικές ευχές πού μπορούν να διαβαστούν μόνο από Ορθόδοξο ιερέα, (όχι λαϊκό), επενεργούν διατηρώντας το νερό όχι για ένα χρόνο (όπως γίνεται σε κάποια τρόφιμα ), αλλά για δεκάδες και εκατοντάδες χρόνια.
Ποιος διατηρεί ανέπαφο το νερό ;Είναι το Άγιον Πνεύμα, Θεός αληθινός και ολοζώντανος, το τρίτο πρόσωπο τής Αγίας Τριάδος, το οποίο ο ιερέας με τις ευχές παρακαλεί να έλθει και να αγιάσει το νερό και αυτούς πού θα το χρησιμοποιήσουν.
Μετά από όλα αυτά, είναι ποτέ δυνατόν να δεχθούμε την θεωρία ισοπεδώσεως τού Οικουμενισμού και τής Παγκόσμιας Θρησκείας ότι, » Χριστιανοί και Βουδιστές, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι, Ινδιάνοι και αιρετικοί, τον ίδιο Θεό έχουμε, το όνομα μόνο αλλάζει …»

Θεοφάνεια 2019: Το νερό της αγάπης!

~ Ένας ιερέας στη Ρωσία, μετά τον Αγιασμό των Θεοφανείων, γέμιζε τα μπουκαλάκια των ενοριτών.
Κάποια μεσόκοπη κυρία τον πλησίασε και του έδωσε ένα όμορφο μπουκάλι. Μόλις, όμως, εκείνος έβαλε μέσα Αγιασμό, το μπουκάλι έγινε θρύψαλα!
-Κυρία μου, τι είχε μέσα το μπουκάλι; ρώτησε σαστισμένος ο ιερέας.
Εκείνη κατέβασε με ντροπή το κεφάλι και ομολόγησε:
-Πάτερ, να… Συμπαθούσα ένα παλικάρι και ήθελα να το παντρέψω με την κόρη μου.
Για να το πετύχω, λοιπόν, πήγα σε μια γριά μάγισσα, κι αυτή μου ‘δωσε «το νερό της αγάπης», όπως το είπε.
Φοβόμουν, όμως, να το δώσω στην κόρη μου να πιεί. Και για να είμαι σίγουρη πως δεν θα πάθει κακό, σκέφτηκα να το ανακατέψω με Αγιασμό!
-Είδατε, λοιπόν, της είπε ο ιερέας, που δεν χωρούν στο ίδιο μπουκάλι το νερό του Θεού και το νερό του διαβόλου;
Γι’ αυτό έγινε κομμάτια. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Ο,τι θέλουμε, πρέπει να το ζητάμε μόνο από τον Θεό, τον Πατέρα μας. Κι Εκείνος, αν είναι για το καλό μας, θα μας το δώσει.
Ο διάβολος, αντίθετα, κάνει χίλιες δυο παραχωρήσεις για να μας ευχαριστήσει φαινομενικά, και στη συνέχεια να μας οδηγήσει στην καταστροφή.



-Μελινού Μανώλη, Άνθη Αγίας Ρωσίας, Αθήνα 1995.


https://www.ekklisiaonline.gr/nea/theofania-2019-agiasmos-to-athanato-nero-ke-ta-thavmata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.