Έλεος πια με τους εργατοπατέρες!

Πύρινες ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης για την πρόθεσή της να περιορίσει τις μικρές διαδηλώσεις κάτω των 200 ατόμων, εξέδωσαν οι κατ’ επάγγελμα επαναστάτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ.
Για χώρα που μπαίνει στο γύψο, για φίμωση της ελεύθερης γνώμης και άλλα τέτοια, αναφερόταν στις ανακοινώσεις ενώ οι συνδικαλιστοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΗ με πρωτεργάτη τον Γ. Παναγόπουλο είπαν ότι δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο.
“Ο νόμος και η τάξη δεν επιβάλλονται με διατάγματα…δεν αποδεχόμαστε έκτακτη νομοθεσία που θα ....
περιορίζει ατομικά, συλλογικά, δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα” είπε ο Γιάννης Παναγόπουλος. Για περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών και φίμωση της ελεύθερης έκφρασης του φρονήματος κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ
«Επιδιώκουν να βάλουν στο «γύψο» το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
Κι όλα αυτά γιατί για ακόμη μια φορά τέθηκε το ζήτημα των διαδηλώσεων που διαλύουν την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Τι είπε ο άτυχος Δένδιας που έπεσε στα νύχια των επαγγελματιών προστατών της εργατιάς; Ότι χρειάζεται περιορισμός σε διαδηλώσεις που έχουν συμμετοχή κάτω από 200 άτομα.
Ουσιαστικά να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση που όταν η πορεία είναι μικρότερη από… μια σκόρπια διαδήλωση του Ζίγδη, όπως λέγαμε παλιότερα, να διαδηλώνουν στο πεζοδρόμιο ή στην άκρη του δρόμου σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Έτσι, θα κινούνται ομαλά τα αυτοκίνητα, δε θα διαλύονται τα πάντα και φυσικά θα είναι ομαλή και η εμπορική κίνηση.
Γιατί να διαλύεται το κέντρο της πόλης και να χάνουν το μεροκάματό τους χιλιάδες επιχειρήσεις; Θα τους πληρώσει τα διαφυγόντα κέρδη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ; Ειδικά το ΠΑΜΕ που πήγαινε με 50 άτομα και έκλεινε τα λιμάνια για να μη βγαίνουν οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια;
Τι δεν καταλαβαίνουν δηλαδή; Δεν αντιλαμβάνονται την ελευθερία του άλλου και το δικαίωμά του να κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς να τον μπλοκάρουν 40 και 50 άτομα;
Κανείς δεν μπλοκάρει τις διαδηλώσεις των πολιτών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Όταν είναι μεγάλες οι συγκεντρώσεις να κλείνει το κέντρο, αλλά όταν είναι 100 άτομα γιατί πρέπει να καταστρέφονται τα πάντα;
Μέσα στο 2012 έγιναν 800 διαδηλώσεις με κάτω από 200 άτομα συμμετοχή. Ρώτησαν όλοι αυτοί την τεράστια ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρήσεις αλλά και τα «νεύρα» χιλιάδων οδηγών που εγκλωβίστηκαν; Έλεος πια με τους εργατοπατέρες.

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.