BBC: Οι Έλληνες δεν απευθύνονται στην αστυνομία γιατί πιστεύουν ότι είναι μάταιο


Οι διαρρήξεις παρουσιάζουν αύξηση 50% μέσα στον τελευταίο χρόνο «Οι Ελληνες είναι αντιμέτωποι με μια ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, την ώρα που η αστυνομία παρουσιάζεται ανίκανη να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπισή της» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του το BBC. Στη συνέχεια του δημοσιεύματος γίνεται αναφορά στη δολοφονία 75χρονης από τσαντάκια μέσα στην πολυκατοικία της μεσημεριανές ώρες, κάνοντας λόγο για περιστατικά, «τα οποία στο παρελθόν δεν απαντώντας συχνά στην Ελλάδα, που αποτελούσε μία από τις χώρες με τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας στην ΕΕ».
Εν συνεχεία το επίμαχο δημοσίευμα του BBC κάνει εκτενή αναφορά στα ...ποσοστά που έχουν καταγραφεί αναφορικά με την αύξηση της εγκληματικότητας. «Οι διαρρήξεις παρουσιάζουν αύξηση 50% μέσα στον τελευταίο χρόνο, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι μόνο για τη μισή εγκληματικότητα στην Ελλάδα ευθύνονται οι μετανάστες. Ωστόσο πολλοί Ελληνες κατηγορούν τους ξένους για την αύξηση της εγκληματικότητας, γιατί οι περισσότεροι έχουν σηκώσει τα χρήματά τους από τις τράπεζες και τα έχουν κρυμμένα στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να εισβάλλουν σε αυτά ένοπλες συμμορίες που δεν αποχωρούν αν δεν πάρουν τα χρήματα» σχολιάζει ο αρθρογράφος του BBC. 
 
«Πολλά θύματα διάρρηξης δεν πηγαίνουν στην αστυνομία γιατί πιστεύουν ότι είναι μάταιο αλλά και γιατί η ελληνική κυβέρνηση έχει πλέον επιβάλει κόστος στην κατάθεση μήνυσης» σχολιάζει Έλληνας εγκληματολόγος στο επίμαχο ρεπορτάζ.
 
«Καθημερινά περισσότεροι από 300 μετανάστες μπαίνουν παράνομα στη χώρα από τον Εβρο. Οι άνθρωποι αυτοί δεν βρίσκουν δουλειά και γίνονται εύκολος στόχος σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Η Χρυσή Αυγή έχει 18 έδρες στη Βουλή, γεγονός που αποδεικνύει το σημείο απόγνωσης στο οποίο έχει περιέλθει ο Έλληνας πολίτης, ψηφίζοντας ένα κόμμα εχθρικό προς τους παράνομους μετανάστες» συνεχίζει το δημοσίευμα του BBC.
 
«Mε αυτά τα δεδομένα ο κόσμος φοβάται για τη σωματική του ακεραιότητα ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν στην αγορά όπλων για την προσωπική τους προστασία μέσα στα σπίτια τους» υπογραμμίζεται στο άρθρο. 
 
«Ο φασισμός είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από την εγκληματικότητα στην Ελλάδα» σημειώνουν ομάδες ακτιβιστών.
 
 
 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.