ΠΕΡΑΜΑ : ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Μια πόλη σε ανθρωπιστική κρίση. Μια πόλη που δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα επειδή κατά μήκος της ακτογραμμής είναι σπαρμένα δεκάδες ναυπηγεία. Μαζί με τα κουφάρια των πλοίων που σαπίζουν στα καρνάγια, η σκουριά διαπερνά και τις ίδιες μονάδες ναυπηγοεπισκευής. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 άρχισε η κρίση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Την τελευταία δεκαετία η κατάσταση έμοιαζε....
οριακή. Σήμερα είναι μη αναστρέψιμη. Δεν είναι μόνο τα χαμένα μεροκάματα της Ζώνης. Είναι και οι ελπίδες των ανθρώπων που έχουν εξανεμιστεί. Είναι η απέραντη φτώχεια, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Είναι οι παράγκες δίπλα από τα καζάνια. Είναι οι εγκλωβισμένες ζωές σε έναν τόπο που βράζει υπόκωφα χωρίς καμιά προοπτική.
Ο δημοσιογράφος του BBC Marek Pruszewicz επισκέφτηκε το Πέραμα. Επισκέφτηκε το Πολυϊατρείο των “Γιατρών του Κόσμου” και μίλησε με τους ανθρώπους “πίσω από τη βιτρίνα”, πίσω από τη θολή βιτρίνα της Ελλάδας. Μίλησε με τον Νικήτα Κανάκη, πρόεδρο των “Γιατρών του Κόσμου”. Μίλησε με γιατρούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο σκληρή και απάνθρωπη κοινωνική πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.