ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ FOCUS

Ξεκίνησε χθες, Τρίτη, στα δικαστήρια της Αθήνας η δίκη των Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού FOCUS,  με αντικείμενο το ακραία προσβλητικό και έξω από κάθε όριο δεοντολογίας εξώφυλλο που απεικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία, με… προφανή παραλήπτη σύσσωμο τον ελληνικό λαό…

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κατόπιν της πρωτοβουλίας ομάδας Ελλήνων πολιτών να καταθέσουν μήνυση κατά της διεύθυνσης του γερμανικού περιοδικού – περισώζοντας έτσι τα… ανακλαστικά της Ελληνικής Δημοκρατίας – «κάθισαν» συνολικά 13 κατηγορούμενοι – τα εισαγωγικά καθότι παρόντες κατά τη χθεσινή ημέρα ήταν μόνον επτά εξ αυτών. Για τους έξι απόντες, το δικαστήριο αποφάσισε το διαχωρισμό της υπόθεσης, αφού σε αυτούς δεν είχαν επιδοθεί – ως όφειλαν - οι δικαστικές κλήσεις. 

Η κατηγορία που βαραίνει το .....
προσωπικό του γερμανικού περιοδικού αφορά σε «συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου», «εξύβριση» και «προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, θα επιχειρήσουν να υποστηρίξουν τη θέση πως το εν λόγω δημοσίευμα, ακόμη και αν θεωρηθεί ως «ενοχλητικό» δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, και ότι το ζήτημα άπτεται της ελευθερίας που πρέπει να απολαμβάνει διεθνώς ο Τύπος και η ελεύθερη έκφραση.  Μεταξύ μας, βέβαια, άλλο ελευθερία και άλλο απόπειρα εξευτελισμού του ελληνικού λαού και  πολιτισμού(…).

Μάλιστα, πέραν της πασίγνωστης πλέον φωτογραφίας, από το δικαστήριο θα εξετασθεί και το δημοσίευμα που τη συνόδευε, και το οποίο αποκαλούσε – ούτε λίγο ούτε πολύ - συλλήβδην τους Έλληνες «κλέφτες» και «απατεώνες».

Η συνέχιση της δίκης ορίσθηκε για τις 9 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.