Δεν θέλει ούτε να τον βλέπει ο Νικολά Σαρκοζί τον Ντέιβιντ Κάμερον. Δείτε με ποιον τρόπο αντέδρασε όταν τον είδε μπροστά του κατά τη διάρκεια της Συνόδου ΚορυφήςΤόσο οργισμένος ήταν ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, με την άρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον να δεχθεί το γαλλογερμανικό σχέδιο για τροποποίηση των Συνθηκών, που δεν μπόρεσε να κρύψει τον θυμό του ούτε μπροστά στην κάμερα!Ο Ντέιβιντ Κάμερον βρέθηκε στον δρόμο του Νικολά Σαρκοζί, στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε...
η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής.
Ο Γάλλος Πρόεδρος όμως, όχι μόνο δεν έδωσε το χέρι του στον Βρετανό πρωθυπουργό, αλλά του γύρισε την πλάτη και στράφηκε προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο χαιρέτησε με μια πολύ θερμή χειραψία!
Χωρίς τη Βρετανία προχωρά στη νέα Συνθήκη η Ευρωπαϊκή Ένωση
Για νέα Ευρώπη, ιστορική ρήξη, γέννηση της Ευρώπης δύο ταχυτήτων και μία Βρετανία που κινδυνεύει με πολιτική απομόνωση κάνουν λόγο οι τίτλοι στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Κύριος ανασταλτικός παράγοντας για την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο των 27 ήταν, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο, η στάση της Βρετανίας. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, παρέμεινε στην αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αλλαγής των Συνθηκών, θεωρώντας ότι θα θίγουν τα συμφέροντα του Σίτι του Λονδίνου.
Ο ίδιος απείλησε ότι δεν θα επιτρέψει στα 23 κράτη μέλη να συνάψουν δική τους νέα Συνθήκη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφεύγοντας στην άσκηση βέτο .
"Οι θεσμοί της ΕΕ ανήκουν στην ΕΕ ανήκουν και στα 27 κράτη της" τόνισε ο Ντέιβιντ Κάμερον.
Αν δεν μπορεί να έχει κανείς μια ασπίδα προστασίας εντός της συνθήκης, είναι προτιμότερο να μείνει απ' έξω", παρατήρησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το κλείσιμο της πρώτης ημέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής για να προσθέσει:
"Αυτό που επιτεύχθηκε, δεν ήταν προς το συμφέρον της Βρετανίας και επομένως δεν το δέχτηκα. Δεν θα μπορούσα να παρουσιάσω αυτή τη νέα συνθήκη στο κοινοβούλιό μας", ανέφερε και υποστήριξε ότι έπρεπε να προστατευθούν «τα βρετανικά συμφέροντα στους κόλπους της Ε.Ε.", όπως το άνοιγμα των αγορών και η ελευθερία στις συναλλαγές.
Η απάντηση του Νικολά Σαρκοζί
Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Νικολά Σαρκοζί, που χαρακτήρισε την πρόταση Κάμερον ως "απαράδεκτη".
"Ο Ντέιβιντ Κάμερον υπέβαλε μία πρόταση που φαίνεται σε μας απαράδεκτη, ένα πρωτόκολλο της Συνθήκης που θα απαλλάσσει τη Βρετανία από έναν μεγάλο αριθμό οικονομικών ρυθμίσεων και κανόνων. Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως θεωρούμε ότι τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οφείλονται ακριβώς στην έλλειψη ρυθμιστικών κανόνων. Αν θέλετε να μην είσαστε στη ζώνη του ευρώ αλλά να μετέχει στις αποφάσεις για το ευρώ, ακόμα και να τις επικρίνετε, αυτό δεν είναι δυνατόν" τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.