''ΚΟΥΡΕΜΑ'' .....ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Το μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα πρέπει πλέον να θεωρείται γεγονός, όπως προκύπτει από τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις όλο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, που αναμένεται να λάβουν τη μορφή οριστικών αποφάσεων μέχρι την Τετάρτη.

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν σε βάθος το θέμα και τα..."επέκεινα" του, πλέον, δεν εστιάζουν στο ποσοστό, δηλαδή αν θα είναι 50%, 55% ή 60%, αλλά στο ποιες θα είναι οι επιπτώσεις του και κυρίως πώς θα το εκλάβουν οι αγορές.
Αν εκτιμήσουν ότι συνιστά υποχρέωση των τραπεζών και όχι εθελοντική συμμετοχή, τότε η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από την πτώχευση. Αυτή θα είναι η δεύτερη φάση της «ελληνικής τραγωδίας».

Η τρίτη φάση, την οποία όλοι απεύχονται θα είναι η ....
πτώχευση να μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη. Προς το παρόν, από τις Βρυξέλλες, όλο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, διαμηνυόταν ότι «η συμμετοχή στο νέο haircut θα είναι εθελοντική».

Ακόμα και οι γαλλικές τράπεζες, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως ανοιγμένες στο ελληνικό χρέος, φέρονται τελικώς να πείσθηκαν και να δέχονται το κούρεμα του 50% και άνω, το οποίο βαπτίσθηκε PSI +. Στην πραγματικότητα, όπως παραδέχονται στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους και τα στελέχη του οικονομικού επιτελείο, το νυν σχέδιο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό της 21ης Ιουλίου. Απλώς, η ελληνική πλευρά προτιμά να το αποκαλεί PSI, κυρίως για ...ψυχολογικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.