Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟ 40 !!! ΚΡΙΜΑ.

Ομάδες διαδηλωτών από διάφορες κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εισέβαλαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στο χώρο που θα τελούταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο χώρος αποκλείστηκε από κλούβες των ΜΑΤ και για πρώτη φορά στα χρονικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε από το σημείο και η παρέλαση ματαιώθηκε.Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας σε δημοσιογράφους,λίγο πριν αποχωρήσει, εξέφρασε τη λύπη του γι'αυτή την εξέλιξη λέγοντας: "Είναι ντροπή να ακούγονται υβριστικά συνθήματα, είναι ντροπή να με αποκαλούν προδότη όταν εγώ πολέμησα για την πατρίδα από τα 15 μου χρόνια".
«Δε θέλω να αποχωρήσω. Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση. Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο. Λυπάμαι. Λυπάμαι για τους υβριστές.  Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα «Παπούλια προδότη». Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Ερχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη».
Οργισμένος για αυτήν την εξέλιξη ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε, ενώ ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης χαρακτήρισε τα συνθήματα των διαδηλωτών ως..... "ακαταλαβίστικα" προσθέτοντας πως "έχει καταλυθεί κάθε έννοια θεσμού". "Φτάνει πια" τόνισε ο Γ. Μπουτάρης προσθέτοντας ότι "πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας".
Πολυπληθείς ομάδες πολιτών, μοτοσυκλετιστές, οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή και άλλοι αγανακτισμένοι πολίτες εισέβαλαν φωνάζοντας συνθήματα στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, με αποτέλεσμα η αστυνομία να αποκλείσει το χώρο και η παρέλαση να οδεύει προς ματαίωση.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς,ενώ ακούστηκαν και αρκετά υβριστικά συνθήματα.
Μέχρι αυτή την ώρα το πλήθος, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξεπερνά τα χίλια άτομα παραμένει στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας έγινε η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα παρουσία της υπουργού Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία ολοκληρώθηκε στις 11:30, ενώ αρκετός κόσμος παραμένει έξω από τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα.
Καθ΄όλη τη διάρκεια της παρέλασης  των μαθητών ακούγονταν αντικυβερνητικά συνθήματα,  οι  μαθητές ορισμένων σχολείων αρνήθηκαν να χαιρετήσουν την υπουργό, ενώ κάποιοι άλλοι έστρεψαν το κεφάλι τους προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ορισμένοι μαθητές κρατούσαν μαύρα μαντίλια τα οποία και ύψωσαν περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.
Επίσης τα μέλη της φιλαρμονικής του δήμου Αθηναίων εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους κρεμώντας μαύρες κορδέλες στα μουσικά τους όργανα παρότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τους είχε προειδοποιήσει ότι όσοι προβούν σε τέτοια κίνηση θα παραπεμφθούν τη Δευτέρα στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης.
Η υπουργός Παιδείας μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης δήλωσε ότι "σήμερα, έχουμε μια ευθύνη όλοι, να σφίξουμε τα δόντια και τις γροθιές, για να ανορθώσουμε τη χώρα και όχι να την γονατίσουμε".
"Ο ύψιστος συμβολισμός του «Όχι» είναι η θυσία, ατομική και συλλογική, με πόνο, με στόχο το μέλλον της χώρας. Σήμερα, έχουμε μια ευθύνη όλοι, να σφίξουμε τα δόντια και τις γροθιές, για να ανορθώσουμε τη χώρα και όχι να την γονατίσουμε. Θέλω από την ψυχή μου να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι σε συνθήκες κρίσης, συνθήκες δύσκολες - προσωπικές και αντικειμενικές- δίνουν μια μάχη για την εκπαίδευση των παιδιών και τη δημιουργία σωστών πολιτών. Θέλω να τους ευχαριστήσω, το Έθνος τους ευγνωμονεί" επισήμανε η Άννα Διαμαντοπούλου.  
Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ρόδου από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές κ.Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ, και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στο Ηράκλειο της  Κρήτης πλήθος κόσμου αποδοκίμασαν την κυβερνητική πολιτική και πέταξαν αντικείμενα εναντίον της εξέδρας των επισήμων απαιτώντας να αποχωρήσουν κάτι που έγινε με αποτέλεσμα η παρέλαση να διεξαχθεί παρουσία μόνο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και των εκπροσώπων του Λιμενικού.
Και στην Πάτρα προκλήθηκε ένταση όπου στόχος των αγανακτισμένων πολιτών έγινε ο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει κατά την προσέλευσή του στον Μητροπολιτικό Ναό και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων. Η παρέλαση η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει για τις 12 το μεσημέρι δεν έχει ακόμη αρχίσει.
Στην Καλαμάτα οι αστυνομικές δυνάμεις φυγάδευσαν το γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γιώργο Κατριβάνο,ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
Διαδηλωτές άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, με αποτέλεσμα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να παρενέβουν για να τους φυγαδεύσουν.
Νωρίτερα οι μαθητές παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων, με πολλούς από αυτούς να φορούν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους.
Τα επεισόδια εναντίον των επισήμων ξεκίνησαν με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού. Η παρέλαση διεκόπη για 10 με 15 λεπτά όπου σημειώθηκε η ένταση και μετά συνεχίστηκε κι ολοκληρώθηκε με παρέλαση προσκόπων, συλλόγων, οργανώσεων κι ενός τμήματος της σχολής Ικάρων , ενώ στην εξέδρα των επισήμων ήταν μόνο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Στον Πύργο, ο κόσμος αποδοκίμασε τους επισήμους και τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ζητώντας την αποχώρησή τους κάτι που τελικά έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.