ANAΣA ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ

Με ρυθµίσεις των δανείων του παρελθόντος που περιλαµβάνουν την επιµήκυνση της διάρκειας εξόφλησης, την παροχή περιόδου χάριτος ή ακόµη και το «κούρεµα» µέρους µιας οφειλής προσπαθούν οι τράπεζες να περιορίσουν τις επισφάλειες σε...
όλες τις κατηγορίες πίστης, οι οποίες διαµορφώνονται από µήνα σε µήνα σε όλο και πιο υψηλά επίπεδα.

Σε γενικές γραµµές η διαδικασία της µεταφοράς υπολοίπου από τράπεζα σε τράπεζα έχει περιοριστεί σε πολύ µεγάλο βαθµό ως αποτέλεσµα των προβληµάτων ρευστότητας στο σύστηµα. Ως εκ τούτου, οι δανειολήπτες θα πρέπει να αναζητήσουν στις....

τράπεζες που έχουν τις περισσότερες οφειλές τη ρύθµισή τους, εφόσον αντιµετωπίζουν πρόβληµα στην εξόφλησή τους.

Διαβάστε αναλυτικά τη διαδικασία, όπως περιγράφεται στο Βήμα της Κυριακής.

Με τον τρόπο αυτόν επιδιώκουν να διατηρήσουν ενήµερα όσο το δυνατόν περισσότερα δάνεια, την ίδια ώρα που ο ελεγκτικός οίκος BlackRock «ξεσκονίζει» τα χαρτοφυλάκιά τους µε στόχο την εκτίµηση του πραγµατικού µεγέθους των καθυστερήσεων.

Οι τραπεζίτες ετοιµάζονται για ένα νέο κύµα «στάσης πληρωµών» λόγω των νέων µέτρων που θα ληφθούν για την αντιµετώπιση του δηµοσιονοµικού προβλήµατος της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό επεξεργάζονται σχέδια για τον τρόπο αντιµετώπισης µιας µείωσης των εισοδηµάτων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει λανσάρισµα νέων πακέτων διευκόλυνσης για δηµοσίους υπαλλήλους, όπως συνέβη µετά την περικοπή του 13ου και του 14ου µισθού τους πέρυσι.

Εξάλλου, αυξανόµενες βαίνουν και οι αιτήσεις πελατών προς ειρηνοδικεία που ζητούν δικαστική συνδροµή για την τακτοποίηση των οφειλών τους, στο πλαίσιο του νέου νόµου για τα υπερχρεωµένα νοικοκυριά.

Σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κ. Β.Ράπανο, ως σήµερα έχουν ρυθµιστεί 690.000 δάνεια άνω των 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 70% είναι καταναλωτικά, το 20% στεγαστικά και το 10% επιχειρηµατικά. Ωστόσο, ένα µεγάλο ποσοστό των χορηγήσεων που αναδιαρθρώνεται χρειάζεται εκ νέου ρύθµιση λόγω της αδυναµίας του δανειολήπτη να ανταποκριθεί. Τραπεζικά στελέχη σηµειώνουν ότι περισσότερα από ένα στα τρία δάνεια που αναχρηµατοδοτείται «σκάει» ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.