Μήπως ξεφύγαμε τελείως; Το Survivor μπήκε στα σχολεία.!!!

Article CoverΈπειτα από το Survival Camp.. σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, ήρθε και η έκθεση με θέμα το Survivor σε ενδοσχολικές εξετάσεις στο Ηράκλειο που δείχνει πως ο...
Αγιος Δομίνικος είναι πολύ κοντά!Οι Διάσημοι και οι Μαχητές δίνουν τον αγώνα τους καθημερινά για έπαθλο φαγητού, επικοινωνίας ή ασυλίας, αλλά δεν γίνεται ότι βλέπουμε στην τηλεόραση να επηρεάζει και τα παιδιά μας στα σχολεία. Είτε είναι δημοτικού, είτε γυμνασίου, είτε Λυκείου.

Survival Camp!

Μόλις προχθές προκάλεσε σάλο η διοργάνωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Παραλίας της Πάτρας, όπου ο μάνατζερ ράγκμπι Πάνος Αργιανίδης και η Πατρινή γυμνάστρια Ελένη Δάρρα, που έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή τους στο τηλεπαιχνίδι Survivor, θα συμμετάσχουν (11 Ιουνίου) σε Survivor Camp, το οποίο διοργανώνει o Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του παραπάνω σχολείου.
Μάλιστα, τύπωσαν και αφίσα με τη διοργάνωση να ήταν προγραμματισμένη να φιλοξενηθεί στον προαύλειο χώρο του σχολείου.
Η διοργάνωση του σχολικού... Survivor προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας παρενέβη και δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο της εκδήλωσης, ζητώντας έγγραφες εξηγήσεις για την απόφαση του Συλλόγου Γονέων. Ο Σύλλογος, μετά τις αντιδράσεις, ακύρωσε την εκδήλωση.

Έκθεση στην Κρήτη

Ο τυφώνας Survivor συνεπήρε και τους καθηγητές Λυκείου της Κρήτης, καθώς οι μαθητές της Β' Λυκείου εκλήθησαν να εκφράσουν την άποψή τους για το ριάλιτι επιβίωσης στο πλαίσιο του μαθήματος της έκθεσης.
Τα παιδιά διαγωνίστηκαν στις ενδοσχολικές εξετάσεις με θέμα το Survivor, αφού εκλήθησαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το Surviror. Οι γονείς αντέδρασαν και έλεγαν ότι με αυτόν τον τρόπο η παιδεία απομακρύνεται από το στόχο της.

Απαγόρευση από διευθυντή Δημοτικού σχολείου!

Ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ηρακλείου μετά από μια πρωινή προσευχή προσπάθησε να πείσει τους μαθητές του σχολείου να σταματήσουν να ξενυχτούν μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας το «Survivor» προκειμένου να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους και να μη συζητούν για τον Ντάνο και τους άλλους εν ώρα μαθήματος.
«Αύριο στις 9 το βράδυ όλοι στα κρεβάτια σας. Ο Αγιος Δομίνικος έκλεισε και δεν δέχεται προσευχές», τους προέτρεψε ο διευθυντής με τους μαθητές να γελούν αλλά τους γονείς να ανησυχούν για την επίδραση που έχει το ριάλιτι στα παιδιά τους αποσπώντας τα από τα μαθήματα!

Αγώνας Survivor σε δημοτικό σχολείο!

Δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας Κορωπίου: Γονείς θεωρούν το Survivor μοναδικό τρόπο διασκέδασης των παιδιών τους!
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Αγ. Μαρίνας Κορωπίου αποφάσισε να διασκεδάσει τους μαθητές ηλικίας 6-12 ετών διοργανώνοντας αγώνες Survivor.
Στη σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση ο σύλλογος καλούσε τους γονείς και τα παιδιά του σχολείου στην παραλία της Λουμπάρδας “για να διασκεδάσουμε όλοι παρέα”.
Για τους μικρούς μας μαχητές θα έρθουν διασκεδαστές και θα ετοιμάσουν αγώνες Survivor. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να είναι στην παραλία το αργότερο στις 11 για να φτιάξουν οι διασκεδαστές τις ομάδες”.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Περ. Νερούτσος μιλώντας σχετικά ανέφερε ότι τα μέλη του Δ.Σ. πήραν την ιδέα από πάρτι παιδιών όπου διοργανώνονται παρόμοιοι αγώνες: 
«Είναι ένα αθλητικό παιχνίδι. Δεν βλέπουμε να υπάρχει κάτι κακό. Οι όποιες διαφωνίες είναι προϊόν αντιπαράθεσης γονέων και στόχο έχουν να δημιουργηθεί κακή εντύπωση για τον σύλλογο. Θεωρήσαμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά του σχολείου σε μια κοινή εκδήλωση αφού κάποιοι γονείς για οικονομικούς λόγους δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας εκδρομής όπως συνηθίζαμε να κάνουμε τόσα χρόνια. Έτσι δεν θα επιβαρυνθούν με κανένα έξοδο αφού και τα επτά μέλη του δ.σ. θα προσφέρουν εθελοντική δουλειά από τις 8 το πρωί του Σαββάτου ώστε παιδιά και γονείς του σχολείου να τα βρουν όλα έτοιμα και να ευχαριστηθούν».

Survivor παιχνίδια στα σχολεία της Λάρισας

Μαθητές μετατρέπουν τις αυλές των σχολείων σε στίβους μάχης. Οι ανήλικοι μαθητές μιμούμενοι τους αγαπημένους τους ήρωες του γνωστού ριάλιτι χωρίζονται σε δύο ομάδες, από τη μία οι «Διάσημοι» και από την άλλη οι «Μαχητές». Τα εμπόδια δημιουργούνται με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους τα παιδιά. 
«Φτιάξαμε τον στίβο μάχης στην αυλή του σχολείου, ήμασταν δύο τμήματα και χωριστήκαμε σε “Διάσημους” και “Μαχητές”, σήμερα είχαμε έπαθλο φαγητό. Οι νικητές κέρδισαν ένα τυρί», είπε μαθήτρια δημοτικού σχολείου στη Λάρισα περιγράφοντας τον αγώνα στον οποίο είχε συμμετάσχει στο διάλειμμα με έπαθλο φαγητό.

Χαμός σε σχολείο της Πάτρας: Μαθητής τραυματίστηκε παίζοντας Survivor στο διάλειμμα!

Γονείς μαθητών δημοτικού σχολείου στην Πάτρα, πριν μερικές ημέρες, είδαν ένα παιδάκι που τραυματίστηκε στην διάρκεια ενός δύσκολου παιχνιδιού με εμπόδια που τοποθέτησαν συμμαθητές του στο σχολείο.
Κατά τα άλλα πέρα από το γεγονός ότι μαθητές συζητούν συνέχεια για όσα διαδραματίζονται στον Άγιο Δομίνικο, δείχνουν προτίμηση ακόμη και σε φαγητά τα οποία κερδίζουν υπό την μορφή «επάθλου» οι διάσημοι ή οι μαχητές.
Πάντως, έχει παρατηρηθεί ότι πολλά δημοτικά σχολεία της Πάτρας, την ώρα του διαλείμματος, οι μικροί μαθητές να μετατρέπουν το προαύλιο σε αναπαράσταση του Survivor.

http://www.sdna.gr/politiko-deltio/koinonia/article/334651/mipos-ksefygame-teleios-survivor-mpike-sta-sxoleia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.