Τρία χρόνια προσπαθούσα ....να δώσω τη λίστα..!!!



Ο υπουργός Οικονομικών... της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς επιχειρούσε «από τριετίας να παραδώσει στις ελληνικές αρχές λίστες καταθετών στην Ελβετία, αλλά τα κατάφερε μόλις αυτό τον χρόνο να ....
παραδώσει τα CD με Έλληνες καταθέτες, σε ελβετικές -κυρίως τράπεζες- στις ελληνικές φορολογικές αρχές , όπως δήλωσε το Σάββατο στο Star.
 

Ανέφερε ότι πρόκειται για στοιχεία που αφορούν την περίοδο 2006-2008, αλλά ένα μέρος τους αφορά καταθέσεις, εκτός από την Ελβετία, στο Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν. 

«Δεν πρόκειται στο σύνολό τους για “μαύρα χρήματα” αλλά στην Γερμανία η ανακοίνωσή ότι κατέχουμε αυτά τα στοιχεία οδήγησε πολλούς πολίτες –περίπου 120.000 - στηναυτοκαταγγγελία για να αποφύγουν άλλες συνέπειες. Τα επιπλέον έσοδα ήταν 5 δισεκατομμύρια ευρώ» δήλωσε. 

Η παραλαβή των στοιχείων από το μεγαλύτερο γερμανικό κρατίδιο έγινε τις παραμονές της αναμενόμενης κυβερνητικής ανακοίνωσης για την τελευταία (;) αμνηστία για επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, πρόκειται για στοιχεία από τις μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες που αφορούν 11. 000 περίπου καταθέτες για το διάστημα από το 2006 ως το 2008 και ένα σύνολο καταθέσεων 4 δισ. ελβετικών φράγκων.





Πηγή: Στο Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.