F ΑγανακτισμενοςΠολιτης: Φώφη Γεννηματά ..η νεα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ..!!!

.

.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Φώφη Γεννηματά ..η νεα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ..!!!

Η Φώφη Γεννηματά είναι η τέταρτη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ... από την ίδρυσή του έως σήμερα και η τρίτη γυναίκα που αναλαμβάνει ρόλο πολιτικού αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος. Και η εκλογή της δείχνει την πρόθεση του κομματικού ακροατηρίου για την ....
ανάδειξη ενός προσώπου που παραπέμπει σε κομματικό παρελθόν με θετικό συμβολισμό. Άλλωστε η δημοφιλία της κ. Γεννηματά καταγράφηκε και στην υψηλή επίδοση που σημείωσε στις πρόσφατες εκλογές, στη Β΄ Αθηνών. Ήταν μία επιλογή από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», συμβατή, πάντως, και με τις προτιμήσεις του απερχόμενου προέδρου με τον οποίο η Φ. Γεννηματά συνεργάστηκε στενά. Μένει, βέβαια, να φανεί αν η συμπάθεια του εκλογικού σώματος προς το πρόσωπό της, θα αποτυπωθεί και στην επιρροή του ΠΑΣΟΚ.
Ταυτόχρονα, βέβαια, οι Α. Λοβέρδος και Α. Κωνσταντινόπουλος, εγγράφονται ως πόλοι επιρροής στο εσωτερικό του κόμματος.
Η Φώφη Γεννηματά γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1964. Κόρη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Γεννηματά, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ σε ηλικία 18 ετών και δραστηριοποιήθηκε αρχικά στη νεολαία και στους τομείς των γυναικών. Εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών το 2000 και δύο χρόνια αργότερα κέρδισε τις εκλογές στο νέο θεσμό της υπερνομαρχίας. Επανεξελέγη το 2006. Έχει διατελέσει υφυπουργός Υγείας, ενώ χρημάτισε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες. Είναι μητέρα τριών παιδιών.
Μετά την εκλογή της, η κ. Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα έδωσαν καθαρή εντολή  για μια νέα αρχή. Θέλω να ζητήσω παράλληλα συγγνώμη από όλους όσοι  ήρθαν να ψηφίσουν αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη καθώς και  τους συνυποψήφιούς μου Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών. Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή Προοπτική της. Αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μια ώρα που απαιτείται ευθύνη από όλους. Είναι όμως πρωτίστως  η ώρα της ιστορικής ευθύνης του  Πρωθυπουργού. Λογοδοτεί στον Ελληνικό Λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά.»
Ο Ανδρέας Λοβέρδος συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά της, όπως και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τον μαχητικό αγώνα που έδωσε και τα μηνύματα ανανέωσης που εξέπεμψε. «Θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη χώρα και τους πολίτες, την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που περνά η Ελλάδα και ο λαός. Στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα είμαι παρών, στην Βουλή και το κόμμα, ως στρατιώτης. Θα είμαι παρών στις μάχες που είναι  μπροστά».
Από τη πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε τη συμμετοχή μήνυμα προοπτικής για την παράταξη, τονίζοντας ειδικότερα ότι η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο. Μια μάχη για το μέλλον. Συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης» ενώ συνεχάρη τη νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης».

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=41492

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...