Η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα-Και ξαφνικά όλοι μιλούν για εκλογές...!!!

Η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα-Και ξαφνικά όλοι μιλούν για εκλογές! - Media
Η επιλογή των εκλογών, φαίνεται πως.... κερδίζει έδαφος εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας και μάλιστα, ως απάντηση σε περισσότερες της μιας εκδοχής. Κάποιοι δηλαδή βλέπουν στην κάλπη τη λύση αν δεν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε με τους εταίρους, ενώ άλλοι θεωρούν πως θα λύσουν (οι εκλογές) τον «γόρδιο δεσμό» αν υπάρξει συμφωνία, η οποία όμως θα .....
σημάνει απώλειες για το κυβερνητικό… στρατόπεδο στην ψήφισή της στο κοινοβούλιο.
Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, συμφωνούν στο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί τελεσίγραφα από τους δανειστές.
Δραγασάκης: Ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς
Σε ομιλία του στο Study Days, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, δίνει μια αίσθηση για το κλίμα των διαπραγματεύσεων αλλά και τις απαιτήσεις των δανειστών
«Έπειτα από 5 χρόνια μείωσης εισοδημάτων, στόχος μπορεί να είναι η περαιτέρω μείωση μισθών; Η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων & η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού θα επιφέρουν οικονομικό & κοινωνικό όφελος.»
Ο ίδιος μάλιστα, δίνει και την απάντηση εκ μέρους της κυβέρνησης: «Ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς. Η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο «παραδοσιακό σύστημα διακυβέρνησης». Το ρίσκο του εγχειρήματός μας είμαστε έτοιμοι και το αναλαμβάνουμε. Δεν πρόκειται να καταστούμε "μεταλλαγμένη Αριστερά". O ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ένα νέο πολιτικό παράδειγμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχουμε την αίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος.»
Φίλης: Όχι στην κομματική πειθαρχία με… πειθαρχία-Αν 12 δεν ψηφίσουν πάμε σε κάλπες
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δύο παρουσίες του, στον real.gr και στο πρωινό του ΑΝΤ1, τόνισε ότι  «Θα ψηφίσουμε στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα. Η μειοψηφία θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Σε μας η πειθαρχία είναι συνειδητή και δεν επιβάλλεται από τον αρχηγό. Άλλωστε, τα σενάρια της αριστερής παρένθεσης τα επεξεργάζεται και τα επιδιώκει το μνημονιακό μπλοκ, οι μνημονιακές δυνάμεις, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο».
«Είναι σαφές πως εάν 12 βουλευτές δεν ψηφίσουν τη συμφωνία και η δύναμη της κυβέρνησης είναι 150, θα υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.
Σκουρλέτης: Χωρίς έντιμο συμβιβασμό, πάμε σε κάλπες
Υπέρ των πρόωρων εκλογών (ή του δημοψηφίσματος) εμφανίστηκε και ο Υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης αν η συμφωνία δεν αποτελεί «έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό»
«Όταν εκλέγεσαι δεν παίρνεις λευκή επιταγή... Αν επιτευχθεί συμφωνία που δεν συνιστά έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό, θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός πριν την υπογράψουμε» δήλωσε στον Σκάι, ο Πάνος Σκουρλέτης.
Ο υπουργός, σχολίασε μάλιστα και την δήλωση του Νίκου Παππά περί «κομματικής πειθαρχίας» επισημαίνοντας πως «Πριν φτάσουμε για κομματικές πειθαρχίες θα πρέπει να δούμε τη συμφωνία, δεν χωρούν ντιρεκτίβες σε αυτό, δεν βοηθάει η χρήση κομματικής πειθαρχίας». 
Ο Πάνος Σκουρλέτης, στις ίδιες δηλώσεις πάντως προεξόφλησε πως η συμφωνία σε κάθε περίπτωση «θα είναι δύσκολη».
Νικολόπουλος: Σε λίγες βδομάδες θα έχουμε εκλογές
Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω καθώς… αποκάλυψε και την ημερομηνία που θα διεξαχθούν.
«Η δική μου εισήγηση είναι ακριβώς αυτή και ανεξάρτητα από το τι νομίζω εγώ ότι συμφέρει τον τόπο τα πράγματα οδηγούνται εκεί (σ.σ. σε εκλογές). Με πολιτική απόφαση του τιμονιέρη που είναι ο Τσίπρας στις 28 Ιουνίου θα κληθεί ο κόσμος να απαντήσει ποιόν θεωρεί καλύτερο να διαπραγματευθεί οριστικά την συμφωνία.»
Μάλιστα, ο Νίκος Νικολόπουλος, σημείωσε ότι στην εισήγηση αυτή, συμφωνεί και ο Πάνος Καμμένος. «Νομίζω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα δώσει επιλογές που σε συνδυασμό με όσα συμβαινουν στην Ευρώπη θα αλλαξουν και τον ρου της ιστοριας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.