Ένωση Ανέργων Ελλάδος - Η ιδρυτική διακήρυξη…!!!



+Ιδρύθηκε, στις 27 Δεκεμβρίου 2013, η Ένωση Ανέργων Ελλάδος (Ε.Α.ΕΛ.), με έδρα την Αθήνα. Σκοποί της Ένωσης είναι η δυνατότητα παρέμβασης και η εκπροσώπηση όλων των ανέργων. 

Στόχοι της Ένωσης είναι να δώσει φωνή στους ανέργους, να καταστεί θεσμικός συνομιλητής και να προχωρήσει σε προτάσεις για λύσεις, στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας. 

Μέλη μπορούν να γίνουν όλοι οι άνεργοι (τυπικά, αλλά και ουσιαστικά), που είναι ...

νόμιμοι κάτοικοι και κατέχουν νόμιμο δικαίωμα εργασίας στη χώρα. 

Η Ένωση Ανέργων Ελλάδος, δεν είναι πολιτικός σχηματισμός, δεν είναι κομματικός σχηματισμός, δεν είναι ΜΚΟ. 

Προσβλέπουμε στην βοήθειά σας για προβολή και γνωστοποίηση των θέσεων και απόψεων της Ένωσης. 

Όλες τις πληροφορίες σχετικά με την Ένωση, θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση enosianergonellados.blogspot.com . 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

Ένωση Ανέργων Ελλάδος

Ιδρυτική Διακήρυξη της Ένωσης Ανέργων Ελλάδος

Εμείς οι Άνεργοι Ελλάδος, διαπιστώνουμε με απόλυτο τρόμο, αλλά και με απόλυτη οργή, ότι στη δίνη της πολυπρόσωπης κρίσης, για την οποία καμία ευθύνη δεν έχουμε, επικρατεί απόλυτο σκοτάδι και δεν διακρίνουμε ίχνος φωτός. 

Διαπιστώνουμε ότι η ελληνική πραγματική οικονομία καταρρέει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, παρασύροντας και τα τελευταία απομεινάρια επιχειρηματικότητας, που μάταια προσπαθούν να αντισταθούν. 

Διαπιστώνουμε ότι η πρωτογενής παραγωγή και μεταποίηση, που είναι οι μόνες που δημιουργούν υπεραξίες και θέσεις εργασίας, καρκινοβατούν μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια της κρατικής γραφειοκρατίας, τον απίστευτο περιορισμό της κατανάλωσης, την παντελή ανυπαρξία χρηματοδοτικών εργαλείων και ρευστότητας. 

Διαπιστώνουμε ότι το κοινωνικό κράτος εγκαταλείπει τον ρόλο του, ανίκανο να δημιουργήσει ένα έστω υποτυπώδες δίχτυ προστασίας για τους πολίτες, παραπέμποντας τους στις αναξιοπρεπείς, αλλά και πρόσκαιρες λύσεις, της φιλανθρωπίας των αλληλέγγυων οργανώσεων, στα συσσίτια των Δήμων και της Εκκλησίας. 

Διαπιστώνουμε ότι ο κοινωνικός ιστός σε πολλά σημεία έχει διαρραγεί ήδη και τρέμουμε στην ιδέα ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σύντομα θα διαρραγεί και ο οικογενειακός ιστός, πράγμα που μαθηματικά οδηγεί στην διάλυση της κοινωνίας. 

Διαπιστώνουμε ότι το ανάλγητο κράτος, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του συστήματος, χρησιμοποιεί άδικα - επαίσχυντα - καταναγκαστικά και πολλές φορές παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα, με πρόσχημα την εξυγίανση των δημοσιονομικών (βλέπε ευημερίες αριθμών), στερεί και τις τελευταίες δυνατότητες των πολιτών στο δικαίωμα μιας ανεκτής, αξιοπρεπούς διαβίωσης. 

Διαπιστώνουμε ότι το πολιτικό κατεστημένο, με προεξάρχον το πολιτικό προσωπικό, σχεδόν στο σύνολό του, δεν έχει διδαχθεί τίποτα απολύτως από την κρίση και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις ίδιες παλαιοκομματικές μεθόδους, την ίδια ξύλινη γλώσσα, να επιμένει πεισματικά στη διατήρηση των πελατειακών σχέσεων, της διαπλοκής και της διασφάλισης των συμφερόντων των ημερών. 

Σε ότι μας αφορά ιδιαίτερα, εμάς τους ανέργους Ελλάδος, που αποτελούμε το 1/4 του πληθυσμού της χώρας (2.500.000) και που έχουμε πληγεί περισσότερο βάναυσα από κάθε άλλο πολίτη διαπιστώνουμε ότι: 

Όλοι, μας αντιμετωπίζουν ως αριθμούς και ποσοστιαία αναλογία. 

Όλοι, ξεχνούν ότι πίσω από τους αριθμούς, πίσω από τα ποσοστά, υπάρχουν άνθρωποι με ονοματεπώνυμα, με συναισθήματα, με όνειρα, με υποχρεώσεις, με αναφορές, με αξιοπρέπεια, με δικαίωμα στη ζωή και στην ύπαρξη.

Όλοι, μας αντιμετωπίζουν σας παράπλευρες απώλειες, λες και μας ρώτησε κανείς εάν θέλουμε να πάρουμε μέρος στον συστηματικό τους πόλεμο. 

Κανείς δεν νοιάστηκε, τα τελευταία χρόνια, για να παρθεί έστω και ένα μέτρο για να βρει εργασία έστω και ένας άνεργος, αντίθετα υιοθετήθηκαν εκατοντάδες μέτρα που οδηγούσαν στην ανεργία και στην εξαθλίωση εκατοντάδων - χιλιάδων συνανθρώπων μας. 

Έχοντας διαπιστώσει όλα αυτά, εμείς οι Άνεργοι Ελλάδος, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας, να αποκτήσουμε μια φωνή και να τους φωνάξουμε: 

Φθάνει πια!!!

Φθάνει πια, θέλουμε πίσω το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια,

το δικαίωμά μας στην Εργασία, 

το δικαίωμά μας στη Ζωή.

Εμείς οι Άνεργοι Ελλάδος, σας δηλώνουμε ότι τα δικαιώματά μας αυτά, που παράνομα και άδικα μας στέρησαν, θα τα επανακτήσουμε, με όσους αγώνες και αν απαιτηθούν. 

Εμείς οι Άνεργοι Ελλάδος, με μια φωνή δυνατή, τόσο δυνατή ώστε να ακουστεί στη Βουλή, στο Μαξίμου, στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στη Φρανκφούρτη, στη Λισαβόνα. 

Εμείς οι Άνεργοι Ελλάδος, με μια φωνή καθαρή, τόσο καθαρή ώστε να φθάσει στις ψυχές της κοινωνίας των Λαών. 

Θα φωνάζουμε: Φθάνει πια!

Στο κάλεσμα αυτό, έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να συμμετέχουμε όλοι, το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στους γονείς μας, στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους συνανθρώπους μας, στην κοινωνία, στην πατρίδα μας. 

Ιδρύουμε λοιπόν, την Ένωση Ανέργων Ελλάδος (Ε.Α.Ελ.) και καλούμε όλους τους ανέργους χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς, να εγγραφούν μέλη στην ένωσή μας και να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτήν την προσπάθεια. 

Καλούμε επίσης, όλους τους πολίτες, όλο τον λαό, να μας στηρίξει ηθικά και όσοι μπορούν οικονομικά, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στις ανάγκες αυτής της προσπάθειας.










http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/03/blog-post_2252.html

1 σχόλιο:

  1. "Μέλη μπορούν να γίνουν όλοι οι άνεργοι (τυπικά, αλλά και ουσιαστικά), που είναι ...
    νόμιμοι κάτοικοι και κατέχουν νόμιμο δικαίωμα εργασίας στη χώρα. "
    Δεν βλέπουμε τον λόγο για τον οποίο χρησιμοποιείτε τα αποσιωπητικά. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν υπάρχουν στο αρχικό κείμενο.
    Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.