82 μαϊμού τυφλοί στην Πάτρα έπαιρναν για 10 χρόνια επιδόματα Τα 30 από αυτά τα εισέπρατταν συγγενείς τυφλών που έχουν πεθάνει!!!

Ούτε μια ούτε δύο αλλά 82 περιπτώσεις μαϊμού τυφλών που λάμβαναν παρανόμως επιδόματα για τουλάχιστον δέκα χρόνια χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις «ξεσκέπασαν» οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων.
Το απίστευτο είναι δε, ότι τα 30 από αυτά τα επιδόματα τα εισέπρατταν συγγενείς τυφλών που έχουν πεθάνει!
Σύμφωνα με το dete.gr ο έλεγχος, πραγματοποιήθηκε από ομάδα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, και ...
έβγαλε λαβράκι!
Από το 2011 είχε σταλεί επιστολή από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σε όσους λάμβαναν επίδομα τυφλότητας, που τους καλούσε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στο ΚΕΠΑ ώστε να λάβουν ανάλογη γνωμάτευση και ποσοστά αναπηρίας.
Η εξέταση των περιπτώσεων επικεντρώθηκε στην προσκόμιση γνωμάτευσης ΚΕΠΑ που πιστοποιούσε το ποσοστό αναπηρίας τυφλότητας 80% και άνω που είναι όριο για τη λήψη επιδόματος.
Στο σύνολο 569 φακέλων ελέγχθησαν από την ομάδα που δημιουργήθηκε όλες οι περιπτώσεις.
Συνολικά για το επίδομα τυφλότητας τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
- Διακόπηκαν τα επιδόματα σε 82 περιπτώσεις εκ των οποίων οι 30 αφορούσαν άτομα που απεβίωσαν!
- Προσκόμισαν αποδεικτικά κατάθεσης στο ΚΕΠΑ και βρίσκοναι σε αναμονή 60 περιπτώσεις.
- Υπάρχουν 7 περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω έρευνας.

- Προσκομίστηκαν γνωματεύσεις από το ΚΕΠΑ με ισόβια ή συγκεκριμένη διάρκεια ισχύος σε 420 περιπτώσεις και το επίδομα τυφλότητας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.