Τους 87 έφτασαν οι νεκροί των πυρκαγιών, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων..!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγνοούμενων matiΣτους 87 έφθασαν ....οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την τραγωδία στην ανατολική Αττική, καθώς κατέληξε σήμερα 62χρονος εγκαυματίας, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Νωρίτερα,....
με δηλώσεις που έκανε, ο ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης, είχε ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών στους 86, σημειώνοντας ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ολοκλήρωσαν την Παρασκευή τις νεκροψίες-νεκροτομές στο σύνολο των σορών που έχουν βρεθεί. Όπως είπε, ακολουθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. 
Την ίδια ώρα, συνολικά 53 άτομα που τραυματίστηκαν στις φωτιές εξακολουθούν σήμερα να νοσηλεύονται. Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, παραμένουν σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου 49 ενήλικες εγκαυματίες,  εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύονται 4 παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να πάρουν εξιτήριο είτε εντός της ημέρας, είτε τη Δευτέρα. Πάντως, άγνωστος εξακολουθεί να παραμένει ο συνολικός αριθμός των αγνοούμενων.


Διευκρινίσεις ΚΕΕΛΠΝΟ για τον τραπεζικό λογαριασμό
Με αφορμή αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προς αποφυγή παρερμηνειών, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ότι το Διοικητικό Συμβούλιό του δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για κατάθεση χρημάτων σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό. 
Ωστόσο, είναι γεγονός ότι η οικονομική υποστήριξη των πληγέντων Δήμων την παρούσα χρονική περίοδο θα συμβάλει σε κάθε περίπτωση στην ουσιαστική ανακούφιση και αντιμετώπιση των ολέθριων επιπτώσεων της καταστροφικής πυρκαγιάς.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά σε όλους όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στην οικονομική στήριξη των πληγέντων, να καταθέτουν χρήματα στους επίσημους λογαριασμούς που έχουν ανοιχτεί για το σκοπό αυτό.


Δήμαρχος Πεντέλης: «Η αντίδραση της κρατικής μηχανής τα πρώτα λεπτά ήταν υποδειγματική»
Εν τω μεταξύ, τη δική του μαρτυρία κατέθεσε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ1, ο δήμαρχος Μελισσίων, Πεντέλης, Νέας Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου ο οποίος, από την πρώτη στιγμή, συμμετείχε ενεργά μαζί με κλιμάκιο στην αντιμετώπιση της φωτιάς δηλώνοντας ότι «η αντίδραση της κρατικής μηχανής τα πρώτα λεπτά ήταν υποδειγματική». 
Συγκεκριμένα ο κ. Στεργίου περιέγραψε πως «στα 15 λεπτά είχαμε 3 ιπτάμενα μέσα, 2 καναντέρ και 1 ελικόπτερο, τα οποία ήταν ακριβώς πάνω από τη φωτιά στο ύψωμα. Η αντίδραση της κρατικής μηχανής τα πρώτα λεπτά ήταν υποδειγματική και το τονίζω. Με την τόση εμπειρία που έχω με εξέπληξε η αντίδραση και των εθελοντών και της πυροσβεστικής, διαδοχικά, και των εναερίων μέσων».
Ο δήμαρχος Μελισσίων, Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, στη τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε γνωστό ότι ο ίδιος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον αρμόδιο υπουργό για τη φωτιά και περιέγραψε τα όσα έγιναν τα πρώτα δέκα λεπτά που ξέσπασε η φωτιά, λέγοντας ότι σε 9 λεπτά ήρθε το δικό του κλιμάκιο, αμέσως μετά ήρθε το τζιπ με τον διοικητική του 12ου πυροσβεστικού σταθμού, τον κ. Κώστα Ιωάννη, και αμέσως μετά από αυτόν, στα 12-13 λεπτά, ακολούθησαν 2-3 αυτοκίνητα δικά του. Εγώ δεν σταμάτησα εκεί. Θεώρησα ότι η φωτιά ήταν γερή και επικίνδυνη, και πήρα τηλέφωνο τον υπουργό με τον οποίο μας συνδέει συναδελφική λειτουργία τόσα χρόνια στα άρματα διότι είμαστε και οι δύο στα τεθωρακισμένα. Μου απάντησε αμέσως, του ζήτησα εναέρια μέσα και μου είπε πως σε πολύ λίγο θα είναι εκεί. Δεν σας κρύβω πως δεν πρόλαβα να κατεβάσω το τηλέφωνο και πάνω από το Μοναστήρι του Παντοκράτορος του Νταού, που είναι στο άκρο του οικισμού, ήταν το ελικόπτερο και μετά ακολούθησαν 2 καναντέρ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.