Ξεσπά παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος: Ο Τραμπ ανακοινώνει την επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο..!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ ΤραμπΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ... θα υπογράψει σήμερα Πέμπτη στις 18:30 (ώρα Ελλάδας) επίσημο έγγραφο με το οποίο θα αναγγείλει την επιβολή δασμών σε σειρά εισαγόμενων προϊόντων
που....

παράγονται στην Κίνα, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος, κίνηση με στόχο να παταχθεί η κλοπή αμερικανικής τεχνολογίας και πνευματικής ιδιοκτησίας για την οποία κατηγορεί η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου το Πεκίνο, αλλά ενδέχεται να οδηγήσει στο ξέσπασμα παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

Η αμερικανική προεδρία δεν έδωσε στην ανακοίνωσή της λεπτομέρειες για το μέγεθος και τους στόχους των νέων δασμών. Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το διεθνές εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ δήλωσε την Τετάρτη ότι θα στοχοθετήσουν τον τομέα της τεχνολογίας της Κίνας, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει ταυτόχρονα την επιβολή περιορισμών στις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ. Και άλλες κινεζικές βιομηχανίες, όπως αυτή των ενδυμάτων, μπορεί επίσης να μπουν στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Τραμπ θα υπογράψει ένα προεδρικό υπόμνημα το οποίο θα «στοχοθετεί την οικονομική επιθετικότητα της Κίνας».

Έρευνες που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ βάσει του άρθρου 301 του νόμου περί Εμπορίου του 1974 οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και εξαναγκασμός αμερικανικών εταιρειών να παραδώσουν την πνευματική τους ιδιοκτησία σε κινεζικές καθώς και εξαγορές αμερικανικών επιχειρήσεων από κινεζικές για να αποκτήσουν την τεχνολογία τους.

Ο Λάιτχαϊζερ διαβεβαίωσε καταθέτοντας σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων αρμόδια για οικονομικά θέματα ότι ένας από τους σκοπούς των νέων μέτρων είναι να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις των δασμών για τους Αμερικανούς καταναλωτές.

Η Κίνα έχει διαμηνύσει ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα, βάζοντας στο στόχαστρο τα αγροδιατροφικά εξαγόμενα αμερικανικά προϊόντα, σε περίπτωση επιβολής δασμών από την Ουάσινγκτον που με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά αναμένεται αθροιστικά να ανέλθουν στα 60 δισεκ. δολάρια.




http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2018/03/blog-post_1891.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.