Σκλαβενίτης...."Σεισμός" στην ελληνική αγορά...ζητά μειώσεις μισθών 40% με 45% .!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για super marketMείζον θέμα έχει... δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους της αλυσίδας σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης, η οποία προχωρά σε μειώσεις μισθών 40% με 45% στο ....
στελεχιακό της δυναμικό...Το insider.gr έχει στην κατοχή του και παρουσιάζει τις νέες ατομικές συμβάσεις που ζήτησε η διοίκηση της αλυσίδας να υπογράψουν περί τα 300 στελέχη της πρώην αλυσίδας Μαρινόπουλος, που εντάχθηκαν στο νέο σχήμα.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή ο νέος μισθός θα ισχύει αναδρομικά από 1 Οκτωβρίου 2017, ενώ σε περίπτωση «αρνήσεως σας να αποδεχθείτε εγγράφως μέχρι τις 9 Οκτωβρίου την τροποποίηση των όρων της συμβάσεως εργασίας σας, η οποία στοχεύει στην εξακολούθηση της απασχόλησης σας από την εταιρεία μας, σας δηλώνουμε ότι θα αναγκαστούμε να προβούμε σε νόμιμη καταγγελία της συμβάσεως εργασίας σας χωρίς προειδοποίηση λόγω της αδυναμίας μας να σας απασχολήσουμε εφεξής με βάση τους σήμερα ισχύοντες όρους της συμβάσεως εργασίας σας».



Το θέμα έχει προκαλέσει την έκπληξη των στελεχών της αγοράς, καθώς ο Όμιλος Σκλαβενίτης είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στο λιανεμπόριο, με το συνολικό αριθμό των εργαζομένων να φτάνει τις 20.000.

Επίσης, είναι γνωστή η αλυσίδα για τις άριστες σχέσεις με τους υπαλλήλους της, για το ότι δεν έχει κάνει ποτέ μειώσεις μισθών και γενικότερα για την αγαστή συνεργασία με το στελεχιακό του δυναμικό. Φαίνεται πως η ένταξη του δικτύου της Σκλαβενίτης, άλλαξε άρδην την κατάσταση και φέρνει ανακατατάξεις στις ισορροπίες ετών.

Τι αναφέρουν πηγές κοντά στη διοίκηση της Σκλαβενίτης

Δεκατέσσερα στελέχη της Σκλαβενίτης που δεν μπορούν να έχουν τα ίδια καθήκοντα αφορούν οι μειώσεις μισθών, σύμφωνα με πηγές κοντά στην διοίκηση της αλυσίδας. 

Οι μειώσεις, υποστηρίζουν είναι πολύ μικρότερες από το 40%. 

Κάτω από το στόχο τα έσοδα της Σκλαβενίτης

Εκτός στόχων κινούνται τα έσοδα της αλυσίδας Σκλαβενίτη, προκαλώντας τον έντονο προβληματισμό της διοίκησης αλλά και των τραπεζών.

Είναι ενδεικτικό ότι o τζίρος της αλυσίδας τον Σεπτέμβριο κινήθηκε αρκετά χαμηλότερα του στόχου, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr ήταν 100 εκατ. ευρώ και τελικά «μαζεύτηκαν» 80 εκατ. ευρώ.

Προβληματισμός υπάρχει και στις τράπεζες καθώς βλέπουν ότι το εγχείρημα παρουσιάζει δυσκολίες.

Εκείνο που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες είναι ότι οι τράπεζες αναζητούν στρατηγικό επενδυτή από το εξωτερικό, προκειμένου να συμβάλλει οικονομικά στην ευόδωση του εγχειρήματος. 



Tromaktiko




http://www.newsnowgr.com/article/1047570/seismos-stin-elliniki-agora-meioseis-misthon-40-me-45-zita-i-sklavenitis.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.