Εμανουέλ Μακρόν ..«ταπεινότητα, αφοσίωση και αποφασιστικότητα».!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Εμανουέλ ΜακρόνΗ νίκη του Εμανουέλ Μακρόν..., στον χτεσινό δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, βρίσκεται στο επίκεντρο του κοινοτικού Τύπου...
Πιο συγκεκριμένα, το ...
Politico καταγράφει στο πρωτοσέλιδό του τα «Πέντε σημεία-κλειδιά της εκλογικής νίκης του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία». Το άρθρο επιχειρεί να συνοψίσει τον αντίκτυπο της προεδρικής ψήφου για τη Γαλλία, την Ευρώπη και τον κόσμο, κάνοντας λόγο για «νίκη της παγκοσμιοποίησης και της ανοιχτής οικονομίας». Το δημοσίευμα μιλάει για την «επιτακτική» ανάγκη αναδιαμόρφωσης της γαλλικής οικονομίας και βιομηχανίας, ενώ εκτιμάται ότι οι διατλαντικές σχέσεις θα εξακολουθήσουν να κινούνται στην ίδια γραμμή, παρά τις όποιες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει η προεδρία Τραμπ. Το δημοσίευμα σημειώνει, ωστόσο, ότι παρά τα νικηφόρα για τον Μακρόν αποτελέσματα, το τέρας του λαϊκισμού εξακολουθεί να κάνει την απειλητική εμφάνισή του, εξαιτίας της δυσαρέσκειας των πολιτών για το υψηλό αντίτιμο της παγκοσμιοποίησης. Για τον λόγο αυτό, συνεχίζει, αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για το νέο Γάλλο Πρόεδρο να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, ενώ το μεγάλο του στοίχημα έγκειται στο να επουλώσει τις πληγές μίας βαθιά διχασμένης Γαλλίας δίχως να παραμελήσει τους μεταρρυθμιστικούς του στόχους.

Στους ίδιους τόνους κινείται και η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα EuObserver απονέμοντας στο Μακρόν τον χαρακτηρισμό του «νέου Γαλλοευρωπαίου μονάρχη», δίχως όμως να παραλείψει να σημειώσει ότι για να επιτύχει πρέπει να «ξεκινήσει μία επανάσταση». Σε κεντρικό του, επίσης, άρθρο επισημαίνει την ευεξήγητη ανακούφιση των Βρυξελλών για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τέλος, το ευρωπαϊκό κανάλι Euronews φιλοξενεί τις πρώτες δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Προέδρου ότι επιθυμεί να υπηρετήσει το αξίωμά του με «ταπεινότητα, αφοσίωση και αποφασιστικότητα», προκειμένου να ξεπεράσει τους διχασμούς σε κάθε επίπεδο, ενώ υπογραμμίζει τον συγκρατημένο τόνο των μετεκλογικών του δηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.