Ο γερμανικός Τύπος για τις εξελίξεις την Ελλάδα..!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για γερμανικός Τύπος
Η γερμανική Süddeutsche Zeitung.. αναφέρει στον τίτλο της «Διαμάχη για τις συντάξεις», τονίζοντας ότι η Αθήνα αρνείται να δεχθεί τις απαιτήσεις, τις οποίες έχουν επιβάλει οι δανειστές. «Αν δεν επέλθει συμφωνία μέχρι τα μέσα Μαρτίου, τότε....
το ελληνικό ζήτημα ενδέχεται να επισκιάσει τις εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία. Γι’ αυτό και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis, ζήτησε να επισπευστούν οι διαδικασίες».
H εφημερίδα εστιάζει ακόμα στους λόγους για τους οποίους ο Wolfgang Schäuble, προκαλεί τον πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, σχολιάζει την πρόσφατη συνέντευξη του Schäuble στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, όπου και ανάφερε ότι η Ελλάδα «συντηρεί ένα επίπεδο διαβίωσης το οποίο δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει», επισημαίνοντας: «Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η πρόταση αυτή καθαυτή. Το πρόβλημα είναι το ύφος στις δηλώσεις του, το πρόβλημα είναι η συχνότητα των παρεμβάσεών του και το πρόβλημα είναι κυρίως αυτό που δεν κάνει, τουλάχιστον όχι δημόσια: να εκφράσει λόγια αναγνώρισης και συμπόνοια».
Παράλληλα, η εφημερίδα έκανε λόγο για την οργάνωση του ελληνικού κράτους τονίζοντας ότι αν και θ έπρεπε ακόμα δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει όπως θα άρμοζε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος.
«Μπορεί το ελληνικό κράτος να μην είναι ακόμη οργανωμένο όπως θα άρμοζε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος τον 21ο αιώνα. Προβάλλοντας όμως συνεχώς όλα εκείνα με τα οποία διαφωνεί, χωρίς να επαινεί ποτέ τα όσα έκαναν οι Έλληνες, δεν πρόκειται να προκαλέσει άλλες αλλαγές, αλλά πικρία».
Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα την περίπτωση που το ευρώ θα αποτύχει, τονίζοντας: «Εάν αποτύχει το ευρώ, τότε θα έχει συμβάλει σε αυτό και ο ίδιος ο Schäuble.Μιλάει λες και η Ευρώπη είναι απλώς μια τεχνική εκδήλωση. Τι είπε το Σαββατοκύριακο ο ίδιος ο Schäuble όμως, αναφερόμενος στον Martin Schulz; «Οι πολιτικοί δεν επιτρέπεται να μιλούν έτσι».

WELT

H Welt μεταφέρει την δήλωση του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Martin Schulz, ο οποίος με αφορμή όσων κάνουν λόγο για Grexit, μίλησε ανοιχτά για το ποιους κινδύους κρύβει μια τέτοια πράξη, αλλά και κατά πόσο η συζήτηση  αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει αρνητικά για την Ευρώπη.
Όποιος φλερτάρει με το Grexit διακυβεύει τη διάσπαση της Ευρώπης.Ίσως αυτό να είναι προς το συμφέρον του Trump ή της Lepen. Αλλά ασφαλώς όχι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης. Είναι άκρως επικίνδυνο

Berliner Zeitung

Η Berliner Zeitung κάνει λόγο για «την επόμενη πράξη του ελληνικού δράματος». Τονίζει, ότι η ελληνική κυβέρνηση αν και αντιδρά στα μέτρα τα οποία έχουν επιβάλλει οι δανειστές, «μάλλον όμως θα ενδώσει στις απαιτήσεις τους, προχωρώντας σε περικοπή δαπανών και αύξηση φόρων. Η παραπαίουσα οικονομία όμως δέχεται έτσι άλλο ένα πλήγμα. Στην πλευρά των δανειστών γίνεται εμφανές ότι θα ήθελαν να ξεφορτωθούν το ελληνικό πρόβλημα. Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ γίνεται όλο και πιο δημοφιλής».

Bild

H Bild αναφέρεται σε «νέο κίνδυνο Grexit. Την άποψη αυτή την βασίζει σε έρευνα, η οποία δείχνει ότι ένας στους πέντε επενδυτές υπολογίζει φέτος με την έξοδο τουλάχιστον μιας χώρας από την ευρωζώνη.


https://ipop.gr/themata/eimai/pos-scholiazi-o-germanikos-typos-tis-exelixis-ga-tin-ellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.