Μπραβο κοριτσι μας..To πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Ρίο για την Ελλάδα. Στην υψηλότερη θέση του βάθρου η Άννα Κορακάκη..!!!

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κορακάκη... στον τελικό της σκοποβολής στα 25 μέτρα πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο της ελληνίδας αθλήτριας μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι και το πρώτο χρυσό της Ελλάδος.
Η Κορακάκη επικράτησε με...
8 – 6 επί της Γερμανίδας Μόνικα Καρς στον τελικό του αγωνίσματος.
Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός, αφού παρά το αρχικό 6-0 της Κορακάκη η Καρς επέστρεψε και ισοφάρισε σε 6-6. Στον έβδομο γύρο πάντως η Ελληνίδα πήρε το πολυπόθητο «δίποντο».
Από τον ημιτελικό των οκτώ αθλητριών η Κορακάκη είχε περάσει με την καλύτερη επίδοση συγκεντρώνοντας 19 πόντους. Μάλιστα στις πρώτες πέντε σφαίρες είχε το απόλυτο (5/5). Έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός της Κινέζας Ζανγκ, η οποία στο μικρό τελικό έχασε και το χάλκινο μετάλλιο από την Ελβετίδα Γκέρμπερ που επικράτησε 8-4.
Το πόσο σπουδαίο είναι αυτό που πέτυχε η νεαρή σκοπεύτρια, αξίζει να σημειωθεί πως είναι πρώτη μετά τον Κώστα Τσικλητήρα και το 1912 που κατακτά δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς.

Αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη της η Άννα Κορακάκη δήλωσε στην κρατική τηλεόραση
«Ξεκίνησα όταν ήμουν 12 χρονών. Στα 14 μπήκα στην Εθνική ομάδα. Οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες αλλά δεν πτοήθηκα. Και εξακολουθούν να είναι δύσκολες, δυστυχώς. Και οι συνθήκες, και οι υποδομές κλπ. Τα προβλήματα ήταν περισσότερο συμπεριφορικά όσον αφορά στην Ομοσπονδία προς εμάς. Σπουδάζω Ειδική Αγωγή στο ΠΑΜΑΚ και ανήκω στον σύλλογο Ωρίων της Θεσσαλονίκης και θέλω πολύ να ευχαριστήσω τον πρόεδρό της ομάδας που μου στάθηκε στα πρώτα μου βήματα, και τον χορηγό μουstoiximan.gr, καθώς και το εστιατόριο που ανέλαβε πλήρως την διατροφή μου».

Για την βοήθεια της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, ανέφερε: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Το μοναδικό πρόβλημα όπως είπα, είναι που δεν με βοήθησε αρκετά, όσο έπρεπε ή όσο άξιζα, η Ομοσπονδία μου»
Συγχαρητήρια από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία
«Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 25μ. στο αεροβόλο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής .
«Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο Πατέρα σου» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. κτός από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την χρυσή ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, την οποία και συνεχάρη, τόσο την ίδια όσο και τον πατέρα της.
«Οι σπουδαίες ικανότητες και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή! Θερμά συγχαρητήρια, 'Αννα!», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο twitter για το χρυσό μετάλλιο της 'Αννας Κορακάκη.


Οι σπουδαίες ικανότητες και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή!Θερμά συγχαρητήρια, Άννα!   
Τα συγχαρητήριά του για τη μεγάλη επιτυχία της Άννας Κορακάκη έστειλε με ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Για μια ακόμη φορά η Άννα Κορακάκη πέτυχε διάνα! Μας έκανες υπερήφανους! Συγχαρητήρια!» ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ.
Καταπληκτική Άννα!! Χίλια μπράβο! 👏👏👏👏👏
«Η Άννα Κορακάκη με το σημερινό χρυσό μετάλλιο συνεχίζει να γράφει ιστορία. Και μάλιστα την πιο λαμπρή σελίδα του ελληνικού αθλητισμού. Το να πετύχει ένας αθλητής να κατακτήσει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δύο μετάλλια μέσα σε 48 ώρες, στην ηλικία των 20 ετών, είναι κάτι μοναδικό και συγκλονιστικό. Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούσαν για την Άννα, για την επιτυχία της και για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε. Συγχαρητήρια στην ίδια και στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον πατέρα της, που με τη βοήθειά τους έδωσαν όλα εκείνα τα περιθώρια στην Άννα να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και να σηκώσει έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, στα ουράνια. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριες της κωπηλασίας, που σήμερα πέτυχαν με την εξαιρετική απόδοσή τους, την συμμετοχή τους στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.
«Μπράβο Άννα Κορακάκη, μας έκανες όλους τους Έλληνες υπερήφανους», αναφέρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ΆμυναςΠάνος Καμμένος σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην σκοποβολή από την Άννα Κορακάκη.

«Θερμά συγχαρητήρια κ. Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κάνατε την Δράμα , την Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα υπερήφανη. Για άλλη μία φορά καταφέρατε να ανατριχιάσουν οι απανταχού Έλληνες, και πόσο μάλλον αυτή τη φορά που ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από την Βραζιλία σε όλον τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας» αναφέρει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του στην Άννα Κορακάκη ο πρόεδρος της Ένωσης ΚεντρώωνΒασίλης Λεβέντης.




http://www.huffingtonpost.gr/2016/08/09/athlitismos-rio-skopovoli-pistoli_n_11408748.html?ncid=fcbklnkgrhpmg00000001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.