Μας κανατε Υπερηφανους..Αργυρό μετάλλιο ο Σπύρος Γιαννιώτης - Τερμάτισε στον ίδιο χρόνο με τον «Χρυσό»..!!!

Αργυρό μετάλλιο ο Σπύρος Γιαννιώτης - Τερμάτισε στον ίδιο χρόνο με τον «Χρυσό»
Αργυρό μετάλλιο στα 10.000 μ. ανοιχτής θαλάσσης κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης..., πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση στο Ρίο. Το μετάλλιο του αντιστοιχεί κυριολεκτικά με χρυσό, αφού τερμάτισε στον ίδιο χρόνο (1.52.59,8) με τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν.
Σε μία κούρσα «γκραν γκινιόλ» ο Ελληνας πρωταθλητής ενώ ήταν στις....
τελευταίες θέσεις μέχρι τα 7 πρώτα χλμ, κατόρθωσε να ανέβει στο βάθρο, κερδίζοντας το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του.
«Σπύρο είναι τα τελευταία μέτρα, δώσε αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς. Ολα για όλα!», παραδέχθηκε και ο ίδιος στις πρώτες δηλώσεις του μετά την απονομή.
Για τον τερματισμός παραδέχθηκε ότι ακούμπησε το σημείο τερματισμού με λάθος χέρι, δήλωσε όμως ικανοποιημένος επειδή κατάφερε αυτό για το οποίο πήγε στο Ρίο. Ενα Ολυμπιακό μετάλλιο!
Αργυρό μετάλλιο ο Σπύρος Γιαννιώτης - Τερμάτισε στον ίδιο χρόνο με τον «Χρυσό»
Εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισε τελευταία και ιδιαίτερα στον τερματισμό της κούρσας. «Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα» κατέληξε ο πάντα άψογος Ελληνας Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής.
Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε κυριολεκτικά στο φώτο φίνις, εφόσον οι δύο αθλητές τερμάτισαν μαζί, αλλά ο Γιαννώτης ενώ πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού δεν κατάφερε να «χτυπήσει» πρώτος το σημείο τερματισμού.
Αργυρό μετάλλιο ο Σπύρος Γιαννιώτης - Τερμάτισε στον ίδιο χρόνο με τον «Χρυσό»
Μετά από εξέταση του φώτο φίνις, οι κριτές έδωσαν πρώτο τον Βέερτμαν και δεύτερο, με τον ίδιο χρόνο τον Έλληνα πρωταθλητή, που κατακτά το μόνο μετάλλιο που έλειπε από την πλούσια συλλογή του. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ.
Με την εκπληκτική αυτή επίδοση, ο Γιαννιώτης ολοκληρώνει την σπουδαία του καριέρα στα 36 του χρόνια.
Αυτό είναι το 4ο μετάλλιο για τα εθνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς η Ελλάδα έχει κερδίσει ακόμη 2 χρυσά (Πετούνιας και Κορακάκη) και 1 χάλκινο (Κορακάκη).
Αργυρό μετάλλιο ο Σπύρος Γιαννιώτης - Τερμάτισε στον ίδιο χρόνο με τον «Χρυσό»
Συγχαρητήρια από Παυλόπουλο
«Η μεγάλη Ολυμπιακή σας καταξίωση μας κάνει όλους υπερήφανους όχι μόνο για την τεράστια επιτυχία σας, αλλά και για το αθλητικό πρότυπο που εκπροσωπείτε, το οποίο είναι και πραγματικό πρότυπο ζωής. Θερμά συγχαρητήρια» αναφέρει στο τηλεγράφημα που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τσίπρας: Συγκλονιστική η προσπάθειά του
Θερμά συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του Ασημένιου στα 10χλμ. κολύμβησης. Συγκλονιστική η προσπάθειά του, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.
Το συγχαρητήριο μήνυμα του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά
«Νέος θρίαμβος για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 10χλμ κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Θερμά συγχαρητήρια στον σπουδαίο κολυμβητή».
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση, για το ασημένιο μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10χλμ ανοικτής θάλασσας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
«Η Ελλάδα πανηγυρίζει σήμερα ένα ακόμα μετάλλιο, με τον Σπύρο Γιαννιώτη να κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χλμ ανοικτής θάλασσας σε έναν καθηλωτικό αγώνα που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Έλληνες.
Η ιστορία χρωστούσε στον Έλληνα κολυμβητή ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, που έλειπε από το σπουδαίο παλμαρέ του, μια και το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το είχε χάσει για μία χεριά.
Σήμερα ο Σπύρος Γιαννιώτης, στην κούρσα που θα έκλεινε την τεράστια καριέρα του, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και κατάφερε να προηγείται μέχρι και τον τερματισμό, όπου εκεί έχασε το χρυσό μετάλλιο στις λεπτομέρειες. Για όλους εμάς όμως ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι ο «χρυσός» πρωταθλητής της ελληνικής κολύμβησης και του ελληνικού αθλητισμού και έτσι θα παραμείνει στις καρδιές μας για πάντα.
Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον ίδιο, τον προπονητή του Νίκο Γέμελο και σε όσους τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην κορυφή του αθλήματός του».
Θερμά συγχαρητήρια και από τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Υποπλοίαρχο (Ο) Σπύρο Γιαννιώτη ΠΝ ο οποίος κατέκτησε μετά από μια συγκλονιστική κούρσα, στα 10 χιλιόμετρα μαραθώνιας κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, το ασημένιο μετάλλιο (χάνοντας στη λεπτομέρεια) το χρυσό: «Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Σπύρο που πάλεψε στα 36 του χρόνια για να μας κάνει περήφανους που είμαστε Έλληνες.»
Δήλωση της Υπεύθυνης Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ Άννας Καραμανλή
Η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο, μετά από έναν αγώνα που μας συγκλόνισε, γράφοντας ιστορία.
Τα χιλιάδες μίλια κολύμβησης σε δύσκολες ανοιχτές θάλασσες έφεραν τη δικαίωση των κόπων του και της σκληρής προσπάθειας πολλών ετών.
Θερμά συγχαρητήρια στον Ολυμπιονίκη μας που κέρδισε πανάξια την πρώτη θέση στις καρδιές όλων των Ελλήνων».
Φώφη Γεννηματά: «Αστείρευτη δύναμη, μεγάλο πάθος, γενναία ψυχή»
Στην κατάκτηση του Αργυρού Μεταλλίου από τον Σπύρο Γιαννιώτη στην κολύμβηση των 10 χιλιομέτρων αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία σε ανάρτηση της στα social media έγραψε: «Απίθανος Σπύρος Γιαννιώτης σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Αστείρευτη δύναμη, μεγάλο πάθος, γενναία ψυχή. Γεννημένος πρωταθλητής. Συγχαρητήρια!»
Το συγχαρητήριο μήνυμα του Δ. Κουτσούμπα
«Η "Χρυσή" νίκη, που πέτυχες, με τον απίθανο τερματισμό, ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη, αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια» αναφέρει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας στο συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε στον ασημένιο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη.
«Συγχαρητήρια, επίσης, στον προπονητή σου κι όσους σου στάθηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σου. Είναι το επιστέγασμα μιας λαμπρής πορείας που συνολικά αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικότητας και σεμνότητας για κάθε νέο αθλητή» αναφέρει ο κ. Κουτσούμπας.
Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλου
«Στον τελευταίο αγώνα μιας λαμπρής καριέρας ένας σπουδαίος αθλητής -σύμβολο της Ελληνικής κολύμβησης- ο Σπύρος Γιαννιώτης συγκλόνισε το πανελλήνιο με την μάχη που έδωσε έως την τελευταία χεριά για τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο, σε έναν αγώνα-ύμνο για το ολυμπιακό ιδεώδες. Ο Σπύρος Γιαννιώτης στέφθηκε τελικά ασημένιος Ολυμπιονίκης αποδεικνύοντας ότι με επιμονή και συστηματική δουλειά ανταμείβονται οι κόποι μίας πολύχρονης προσπάθειας. Για όλους εμάς, ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι ο “χρυσός πρωταθλητής”! Θερμά συγχαρητήρια !»
ΠΟΤΑΜΙ
«O Σπύρος Γιαννιώτης, δεν είναι μόνο μεγάλος αθλητής, δεν είναι μόνο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι ένα σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα, για την αγωνιστικότητα, την επιμονή, αλλά και το ήθος του» αναφέρει ο τομέας αθλητισμού του Ποταμιού.
«Τα χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει διανύσει σε όλα τα νερά της γης, τον οδήγησαν στη δικαίωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με ένα ασημένιο μετάλλιο που ζυγίζει χρυσάφι. Πραγματοποίησε το όνειρό του δίνοντας στα 36 του χρόνια και την τελευταία ικμάδα του εαυτού του και πέρα από αυτό, όπως ο ίδιος δήλωσε. Η Ελλάδα υποκλίνεται στο μεγαλείο της ψυχής του. Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε και μαζί του τον ακάματο προπονητή του Νίκο Γέμελο» αναφέρει το Ποτάμι.
ΑΝΕΛ
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τον θαυμασμό μας για τον αγώνα που έδωσε ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10 χλμ σε ανοιχτή θάλασσα και τον συγχαίρουμε για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, ισάξιου του χρυσού» αναφέρει στο συγχαρητήριο μήνυμά της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μ.Παπαδοπούλου .
«Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια με αποκορύφωμα την προσπάθεια αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι παράδειγμα πίστης, μαχητικότητας, επίπονης και σκληρής δουλειάς, και τελικά δικαίωσης» αναφέρουν οι ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.