"Βούλιαξε" η Ελλάδα από πρόσφυγες σε νησιά, δρόμους και πόλεις...!!!



Για πολλοστή μέρα.... η κατάσταση με τους πρόσφυγες παραμένει εκτός ελέγχου, με την Ευρώπη ανίκανη να ανταποκριθεί στο δράμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν μια καλύτερη τύχη...
μακριά από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Την ώρα που στην Αυστρία συνεδριάζουν .....

οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων χωρίς την Ελλάδα, στον Πειραιά, τα ελληνικά νησιά και στα σύνορα με την ΠΓΔΜ η κατάσταση παραμένει δραματική.

Και φυσικά δεν λείπουν οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ανθρώπους που με μικρά παιδιά στην αγκαλιά, ανθρώπους ακόμη και σε αναπηρικά καροτσάκια, ηλικιωμένους και καταπονημένους από το μακρύ ταξίδι, θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα για τις χώρες της βόρειας Ευρώπης.


Τους αναγκάζουν να πληρώσουν εισιτήριο 50€ για να μπουν σε λεωφορεία που θα τους μεταφέρει στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στην κάμερα του newsit.gr, λίγο αφού 2000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν από τα νησιά. Ομάδα προσφύγων, που είχε εισιτήριο για τα σύνορα, μπήκε στο λεωφορείο, που ξεκίνησε για την Ειδομένη αλλά έπεσε σε "μπλόκο" της Τροχαίας και αστυνομικών του τμήματος αλλοδαπών, που ενημέρωσαν τον οδηγό ότι δεν μπορεί να φύγει για τα σύνορα.


Ο άνθρωπος που είχε "κανονίσει" τη μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών και είχε πάρει 50€ "το κεφάλι" είχε φυσικά γίνει... καπνός. Οι άνθρωποι που ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούσαν να φύγουν για την Ειδομένη φώναζαν "τα λεφτά μας πίσω" και αρνούνταν να κατέβουν από το πούλμαν, απαιτώντας να φύγουν αφού είχαν πληρώσει κανονικά και είχαν τα εισιτήρια στα χέρια τους. Μετά από διαπραγματεύσεις αρκετής ώρας, τελικά, κατέβηκαν από το λεωφορείο


Όλα αυτά ενώ οι περισσότεροι από τους 2000 πρόσφυγες που έφτασαν τα ξημερώματα στον Πειραιά έφυγαν από το λιμάνι προς άγνωστη κατεύθυνση, πιθανότατα για την πλατεία Βικτωρίας ώστε να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να φτάσουν στην Ειδομένη, ενώ όσοι παρέμειναν μεταφέρονται από την πύλη Ε2 στην Ε1, όπου ο χώρος είναι πιο καθαρός και υπάρχου, τουλάχιστον, τουαλέτες.

Στον Πειραιά αλλά και την Καβάλα αναμένονται τις επόμενες ώρες τουλάχιστον άλλοι 2513 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ταυτοποιηθεί στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου χτες και μέχρι σήμερα (24.02.2016) το πρωί στο hot spot της Μόριας ταυτοποιήθηκαν 1696 άτομα.

Αν προσθέσει κανείς στους 2.000 πρόσφυγες που έφτασαν στον Πειραιά τους 2.513 που θα φύγουν από τη Μυτιλήνη και τους σχεδόν 2.500 που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας στα 50 πούλμαν που έχουν ξεκινήσει για τα σύνορα, ο αριθμός ξεπερνά κατά πολύ τους 4.000 που μπορούν να φιλοξενηθούν στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά, το οποίο ξεκινά επισήμως τη λειτουργία του σήμερα.

Την ίδια ώρα, λεωφορεία με πρόσφυγες βρίσκονται σταθμευμένα -λόγω των αγροτικών μπλόκων- ή καθ' οδόν σε όλη την εθνική οδό, από Αθήνα καθώς, όπως προκύπτει από στοιχεία της Επιθεώρησης Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Καβάλα έχει ξεκινήσει ένα λεωφορείο, ένα από Τρίκαλα, 23 από Λάρισα, 13 από Μαγνησία και 11 από Φθιώτιδα.

Με τα πόδια από τη Λαμία στην Ειδομένη
Όλα αυτά ενώ περισσότεροι από 500 πρόσφυγες, από τους περίπου 1200 που διανυκτέρευσαν στην περιοχή, ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Λαμία για να φτάσουν στα σύνορα με τα Σκόπια. Πρόκειται για πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, οι οποίοι βρίσκονται από το απόγευμα της Τρίτης (23.03.2016) σε διάφορα ξενοδοχεία της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κοντά σε ξενοδοχεία, κατά μήκος της εθνικής οδού, από χθες το απόγευμα έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία και σύμφωνα με τα σχέδια της αστυνομίας θα αρχίσουν σιγά-σιγά να κατευθύνονται προς την βόρεια Ελλάδα, κατά τμήματα. Όλη τη νύχτα οι πρόσφυγες ζητούσαν να φύγουν με τα λεωφορεία προς τα σύνορα, κάτι που δεν επέτρεπε η αστυνομία.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί πολλοί από αυτούς -ανάμεσά τους και μικρά παιδιά- εγκατέλειψαν τα λεωφορεία, πήραν στα χέρια τους της αποσκευές τους και ξεκίνησαν το ταξίδι τους με τα πόδια για να διανύσουν μια απόσταση που ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα. Κάποιοι άλλοι έχουν κυριολεκτικά χαθεί μέσα στην πόλη της Λαμίας ψάχνοντας τρόπους για να μετακινηθούν προς τα σύνορα με άλλα μεταφορικά μέσα.

Και να φτάσουν στα σύνορα, να εγκλωβιστούν στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ η οποία παραμένει κλειστή. Το τελευταίο 24ωρο οι αρχές των Σκοπίων, έχουν επιτρέψει την είσοδο σε μόλις 860 πρόσφυγες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής βρίσκονται περίπου 3000 άνθρωποι και άλλοι 300 περιμένουν στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου.







http://www.newsit.gr/ellada/Prosfyges-pantoy-Xiliades-sta-limania-kai-toys-dromoys-Ta-lefta-mas-piso-fonazan-ston-Peiraia-500-ksekinisan-me-ta-podia-gia-tin-Eidomeni/587528

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.