Διαζύγιο κοινή συναινέσει – Η Ελλάδα βγήκε από το μνημόνιο του ΔΝΤ!..!!!

Κι όμως η Ελλάδα ...βγήκε από το μνημόνιο του ΔΝΤ! Συγκεκριμένα, το «κοινή συναινέσει διαζύγιο» της χώρας μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αφορά στην ακύρωση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, Ελλάδα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται να....
«χωρίζουν» τους δρόμους τους, καθώς υπήρξε κοινή απόφαση, για την ακύρωση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας της χώρας μας από το ΔΝΤ, έτσι ώστε να μην υπάρξουν διοικητικής φύσεως εμπόδια, τα οποία σχετίζονται άμεσα με συνέχιση του εν λόγω προγράμματος.
«Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα του 2012 ακυρώθηκε τον Ιανουάριο του 2016, μετά από σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών» δηλώνει ο υπεύθυνος του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Αντρέας Αντριάνο.
Αξίζει να σημειωθεί πως, το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης που δημιουργήθηκε το 2012, στα πλαίσια του δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας της χώρας μας, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ολοκληρωνόταν τον Μάρτιο του 2016.
Αναφέρεται ωστόσο πως η ελληνική Κυβέρνηση, έχει ήδη ζητήσει τη σύνταξη ενός νέου οικονομικού προγράμματος, εκ μέρους του ΔΝΤ, το οποίο θα αποφασιζόταν στα πλαίσια της πρώτης αξιολόγησης του ευρωπαϊκού μνημονίου, η οποία τώρα βρίσκεται εν εξελίξει. Το νέο οικονομικό πρόγραμμα, θα ονομάζεται Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοδοτικής Πολιτικής (MEFP) και το οποίο θα λειτουργεί ακολουθώντας το ισχύον ευρωπαϊκό Μνημόνιο Κατανόησης (MOU).
Υπενθυμίζουμε, πως το συνολικό δάνειο που δικαιούται να λάβει η Ελλάδα από τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, φτάνει τα 86 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται τέλος, πως ακόμα αίολη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων των ευρωπαϊκών Θεσμών, στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.


http://ipop.gr/themata/eimai/diazygio-kini-synenesi-i-ellada-vgike-apo-to-mnimonio-tou-dnt/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.