Ψηφίστηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης - Απίστευτες σκηνές στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια - Υβρεις, συγκρούσεις, διχασμός..!!!

Ψηφίστηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης - Απίστευτες σκηνές στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια - Υβρεις, συγκρούσεις, διχασμός
Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία... λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης από την Ολομέλεια της Βουλής το σύμφωνο συμβίωσης. «Ναι» επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων, καθώς και ....
βουλευτές της ΝΔ. Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.
Ομως, υπήρξαν και αρκετές ηχηρές απουσίες. Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης, Καμμένος, Καραμανλής και Σαμαράς δεν πήγαν στη Βουλή ενώ «Ναι» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Πολύ δύσκολη ήταν η καταμέτρηση αφου ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών απουσίαζαν, πολλοί ψήφισαν σε άλλα άρθρα ναι και σε άλλα όχι και η διαδικασία προφανώς θα καθυστερήσει.
Σε μια συνεδρίαση που θα μείνει στην ιστορία για το θέμα του Συμφώνου Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και για το απίστευτο υβρεολόγιο, τις ακροδεξιές προκλήσεις και τα βρόμικα υπονοούμενα, οι βουλευτές ψήφισαν τελικά το επίμαχο νομοσχέδιο.
Αναδείχθηκε επίσης ο διχασμός που επικρατεί τόσο στα κόμματα όσο και στην κοινωνία για ένα ζήτημα ιδιαίτερα ευαίσθητο το οποίο αγγίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αυτά που θα μείνουν από τα όσα έγιναν είναι η παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που λάνσαρε δικό του στυλάκι, φορώντας κονκάρδα με τα χρώματα των ομοφυλοφίλων και μίλησε για την σχέση της Αριστεράς με τον πολιτικό φιλελευθερισμό και θυμήθηκε την κινηματική του δράση κατηγορώντας το ελληνικό κράτος ότι στιγματίζει μια σεξουαλική προτίμηση, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κουκούτσης που θυμήθηκε την ομοφυλόφιλη οικογένεια του Στέλιου του... μπετατζή που ζούσε δίπλα του στο Άμστερνταμ αλλά και πολλά ακόμη. Οπως
ο Γιώργος Αμυράς του Ποταμιού που ζήτησε να δοθεί στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα της τεκνοθεσίας και εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένως την ομοφοβική του διάθεση. Αν κάποιος ομοφυλόφιλος συνευρεθεί με τον κ. Κατσίκη θα κατηγορηθεί για κτηνοβασία είπε ο κ. Αμυράς. «Είναι πολιτικός αλήτης. Θα προβώ σε μήνυση εναντίον του» απάντησε ο βουλευτής του Πάνου Καμμένου.
Ως ιστορική στιγμή για τη Βουλή και την Δημοκρατία χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την αναμενόμενη ψήφιση με ευρεία πλειοψηφία της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια, αφήνοντας, ωστόσο, αιχμή για την στάση του κυβερνητικού του εταίρου.

«Ο αγώνας χρειάζεται συστράτευση των δημοκρατικών δυνάμεων και των κοινωνικών κινημάτων. Απαιτείται πολιτικό θάρρος για να μην επιτρέψουμε στις δύσκολες ημέρες να κερδίσει το σκοτάδι αλλά να κερδίσει η Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, την ώρα που οι ΑΝΕΛ ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις, ενώ ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων θα τις στηρίξουν.
«Το ευχάριστο είναι ότι σε αντιδιαστολή με ελάχιστους κήρυκες φόβου και μισαλλοδοξίας η κοινωνία απέδειξε ότι ταυτίζεται με το κράτος δικαίου», είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει: «η κοινωνία απέδειξε ότι έχει αντανακλαστικά. Δεν παρασύρεται και δεν είναι τόσο μίζερη που κάποιοι την παρουσίαζαν για να επιβεβαιώνουν τις προκαταλήψεις τους. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Όμως, ο αγώνας είναι διαρκής και έχει ορίζοντα την ισοελευθερία σε όλα τα πεδία: οικονομία, οικογένεια, παιδεία κ.α.».
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου «κλείνει ένα κύκλο οπισθοδρόμησης και ντροπής για το ελληνικό κράτος» και «έναν κύκλο αρνήσεων και περιθωριοποίησης συμπολιτών μας που εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμό δεν είχαν δικαίωμα να συμβιώσουν με τον ή την σύντροφό τους απολαμβάνοντας δικαιώματα που έχουν οι υπόλοιποι».
Σημείωσε ότι αντί πανηγυρισμών απαιτείται η «συγγνώμη προς χιλιάδες συμπολίτες μας για την καθυστέρηση», ενώ πρόσθεσε ότι «σήμερα είμαστε υπερήφανοι γιατί με την ψήφιση θα αλλάξουμε προς καλύτερο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας».
Αιχμηρός για την στάση ορισμένων ιεραρχών αναφορικά με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια εμφανίστηκε την Τρίτη στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης.

«Δεν μίλησε κανένας για γάμο αλλά για συμβολαιογραφική πράξη», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και εξέφρασε την άποψη ότι η κάποιοι από την Εκκλησία ζουν «στο μεσαίωνα τους».

Έσπευσε, ωστόσο, να διευκρινίσει πως «η επίσημη Εκκλησία είναι Εκκλησία προόδου και όχι οπισθοδρόμησης», για να επιτεθεί και πάλι σε «ακροδεξιούς ιεράρχες που δεν μπορούν να λένε ότι θέλουν».

Τέλος, σημείωσε ότι η Ένωση Κεντρώων δεν είναι υπέρ της υιοθεσίας υποστηρίζοντας πως η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη για τέτοιες ρυθμίσεις.

Το απίστευτο υβρεολόγιο
Γ. Λαγός εναντίον Β. Κατριβάνου

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Αν έρθει ένας φίλος από την Ολλανδία, τη Γερμανία και δεν ξέρω εγώ από πού αλλού, από κάποια άλλη χώρα, από το Πακιστάν, που αγαπάνε τις κατσίκες τους και τα ζώα τους, τι θα γίνει εκεί πέρα, με τους κτηνοβάτες; Θα το δεχθούμε και αυτό;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ. Δεν μπορούμε να ακούμε τέτοια ομοφοβία μέσα στην Αίθουσα!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Βγες έξω από την Αίθουσα, άμα δεν θέλεις…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Εμείς απλά θέλουμε να μας απαντήσετε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Να μας πείτε.

(Θόρυβος - Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Σας παρακαλώ!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Με λέει…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κυρία Κατριβάνου…

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Δεν μπορεί να λέγονται τέτοια πράγματα. Δεν σέβεται τον άλλο άνθρωπο!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κυρία Κατριβάνου, σας παρακαλώ, διευκολύνετε τη διαδικασία. Όχι τώρα, στην ομιλία σας η κριτική.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα. Κύριε Πρόεδρε, δεν μπορεί να με αποκαλεί και να αποκαλεί άλλους ανθρώπους…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Δεν ακούστηκε. Δεν γράφτηκε τίποτα στα Πρακτικά.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ακούστηκε και το άκουσα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Δεν γράφτηκε στα Πρακτικά καθόλου.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Το άκουσα εγώ. Αυτό είναι το σημαντικό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Εντάξει. Προχωράμε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, δημοκρατικά, νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω. Έτσι; Θέλω να πω την άποψή μου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ναι. Βεβαίως.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Δημοκρατικά, σέβεσαι τον άλλον άνθρωπο!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Δημοκρατικά! Δημοκρατικά είμαστε εδώ και λέμε την άποψή μας, κυρία Κατριβάνου. Άμα δεν σας αρέσει, πρόβλημά σας είναι αυτό. Εμείς θα τα πούμε αυτά.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Είναι γνωστό ότι δεν μου αρέσει.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Εμείς θα τα πούμε αυτά τα πράγματα και ας στεναχωρηθείτε.

Λοιπόν, να μας πείτε εκεί πέρα τι θα γίνει με αυτές τις διαδικασίες. Να δώσετε την απάντηση.

Και για να καταλήξω, επαναλαμβάνω και πάλι ότι φυσικά η Χρυσή Αυγή δεν το δέχεται με τίποτα. Θεωρεί αυτό το πράγμα, το οποίο ψηφίζεται στην ελληνική Βουλή σήμερα, αδιανόητο και θα αντιδράσουμε και τώρα και στο μέλλον με οποιονδήποτε τρόπο.

Γ. Λαγός εναντίον Π. Κωνσταντινέα

Δεν πρόκειται, λοιπόν, να κάνουμε πίσω σε αυτά τα πράγματα. Για εμάς είναι υπερηφάνεια που σας αναγκάζουμε και δείχνετε σε όλο τον κόσμο το πόσο προκατειλημμένοι είστε και το πόσο μισείτε αυτό που λέγεται Ελλάδα και ελληνικό έθνος.

Στο άρθρο 17, λοιπόν -για να επανέλθω…

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Ποιος σου είπε ότι μισούμε, ρε άνθρωπε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Γιατί δεν έχω δικαίωμα να μοιράζω σε Έλληνες; Γιατί δεν έχω δικαίωμα να μοιράσω;

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Εσύ είσαι πιο Έλληνας από εμάς; Κάνεις λάθος ότι είσαι εσύ πιο Έλληνας από εμάς!

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Κάτσε κάτω, ρε!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Δεν έχετε τον λόγο!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Γιατί δεν έχω δικαίωμα να μοιράσω σε Έλληνες; Αυτό πες μου μόνο!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Δεν είσαι πιο Έλληνας από εμάς!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Να σου πω κάτι; Το σέβομαι ότι είσαι Έλληνας!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Δεν έχετε τον λόγο!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Δεν είσαι πιο Έλληνας από εμάς!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή)

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Σώπα ρε! Γι’ αυτό έχετε παντρευτεί όλοι αλλοδαπές!

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Κάτσε κάτω, ρε!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Το σέβομαι ότι είσαι Έλληνας. Όμως, απάντησέ μου μόνο σε αυτό: Γιατί δεν έχω δικαίωμα να κάνω συσσίτιο για Έλληνες; Απάντησέ μου!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Φίλε μου, δεν είσαι πιο Έλληνας από εμάς! Δικαίωμά σου είναι να λες ό,τι θες, αλλά δεν είναι δικαίωμά σου να λες ότι είσαι πιο Έλληνας από εμένα!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Όχι, δεν είναι δικαίωμά μου! Μου το στερείτε εσείς τώρα με νόμο! Άκουσες τι είπα; Δεν είπα κάτι τέτοιο! Είπα ότι μου στερείς το δικαίωμα εσύ να κάνω συσσίτιο μόνο για Έλληνες, ενώ θέλω.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Σας παρακαλώ!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Η Δημόσια Τηλεόραση –το επαναλαμβάνω και πάλι- έκανε συσσίτιο μόνο για προσφυγόπουλα και στην Ειδομένη μάζευαν τρόφιμα μόνο για τους λαθρομετανάστες, αλλά εκεί είναι δικαίωμά τους.

Άρα, πού καταλήγουμε, λοιπόν; Ότι το να μαζεύεις τρόφιμα και το να δίνεις χρήματα για λαθρομετανάστες είναι μια πολύ σωστή και πολύ ωραία ενέργεια, αλλά το να μαζεύεις τρόφιμα και χρήματα για Έλληνες είναι ποινικό αδίκημα. Το ποινικοποιείτε και μας κυνηγάτε. Γι’ αυτό σας λέω. Το καταλάβατε; Γιατί εμείς αν πάμε να κάνουμε μια διανομή σήμερα στον δήμο, θα μας πάτε φυλακή. Γι’ αυτό σας το λέω. Άρα, εδώ θα κάνουμε σύγκριση ποιος είναι και ποιος δεν είναι Έλληνας.

Και αν είσαι τόσο Έλληνας που λες -και το σέβομαι- μην το ψηφίσεις αυτό τώρα! Για να δούμε, Έλληνα!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Η Κίνα δεν έχει ιθαγένεια!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Αμυρά, σας παρακαλώ!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Στην Ελλάδα είμαι, την Ελλάδα αγαπάω πρώτα απ’ όλα! Την Ελλάδα αγαπάω πρώτα απ’ όλα! Πάνω απ’ όλα την Ελλάδα και μετά τους υπόλοιπους, δυστυχώς!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Κύριε Πρόεδρε, είναι επί του θέματος;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Είναι επί του θέματος, Υπουργέ μου! Εκφράζει την άποψή του.

Συνεχίστε, κύριε Λαγέ.

Γ. Αμυράς εναντίον Κ. Κατσίκη

Γ. ΑΜΥΡΑΣ: Όσο δε για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ τον κ. Καμμένο και το εξαπτέρυγό του, τον κ. Κατσίκη, που συνέδεσαν την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία και με παρεκτρεπόμενες πράξεις, να πούμε ότι έχουν ένα δίκιο. Έχουν ένα δίκιο. Εάν για παράδειγμα ένας γκέι συνευρεθεί ερωτικά με τον κ. Κατσίκη επί τη βάσει της κοινής συναίνεσης, τότε ενδεχομένως ο γκέι να κατηγορηθεί για κτηνοβασία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, τον λόγο παρακαλώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ο κ. Ζουράρις δεν είναι εδώ;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ορίστε;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Θα ήθελα τον λόγο επί προσωπικού.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Επί προσωπικού, για ποιο λόγο;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Μα τον ακούσατε τον λόγο, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Θα εξηγήσετε πρώτα τον λόγο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Ο λόγος είναι ότι εγώ ως εξαπτέρυγο του Καμμένου, αν συνευρεθώ με έναν γκέι, εκείνος λοιπόν θα είναι επί κτηνοβασία, λόγω της συνεύρεσής μας. Νομίζω ότι πρέπει να αποδεχτείτε τον λόγο και να μου δώσετε το δικαίωμα να απαντήσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Για ένα λεπτό, παρακαλώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, στον χώρο της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου, θέλω να καταγγείλω ότι εδώ μέσα υπάρχει ….

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Θα παρακαλούσα πολύ, αυτό που απευθύνατε μόλις τώρα, να το πάρετε πίσω.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: …

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Με συγχωρείτε πάρα πολύ, επιμένω.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: …

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Σας ανακαλώ στην τάξη. Και εφ’ όσον ξέρετε τα επί προσωπικού, θα πρέπει να ξέρετε τι έπεται της ανάκλησης εις την τάξη από το Προεδρείο προς τον ομιλούντα Βουλευτή. Σας παρακαλώ πολύ. Θα το ανακαλέσετε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: …

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω τον λόγο;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κύριε Αμυρά, ορίστε, για τριάντα δευτερόλεπτα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Βεβαίως.

Θα ήθελα να πω το εξής: Για να σε αποκαλεί πολιτικό αλήτη ο ομοφοβικός Κατσίκης, κάτι κάνεις καλά.

Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ευχαριστούμε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, τον λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Θα παρακαλούσα να σβηστούν από τα Πρακτικά οι τοποθετήσεις σε ό,τι αφορά τον κ. Αμυρά από τον κ. Κατσίκη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: …

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Τον λόγο έχει ο κ. Ζουράρις, τον οποίον δεν βλέπω στην Αίθουσα. Τον λόγο έχει ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νικολόπουλος.
Γ. Λαγός εναντίον Β. Κατριβάνου

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Αν έρθει ένας φίλος από την Ολλανδία, τη Γερμανία και δεν ξέρω εγώ από πού αλλού, από κάποια άλλη χώρα, από το Πακιστάν, που αγαπάνε τις κατσίκες τους και τα ζώα τους, τι θα γίνει εκεί πέρα, με τους κτηνοβάτες; Θα το δεχθούμε και αυτό;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ. Δεν μπορούμε να ακούμε τέτοια ομοφοβία μέσα στην Αίθουσα!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Βγες έξω από την Αίθουσα, άμα δεν θέλεις…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Εμείς απλά θέλουμε να μας απαντήσετε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Να μας πείτε.

(Θόρυβος - Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Σας παρακαλώ!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Με λέει…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κυρία Κατριβάνου…

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Δεν μπορεί να λέγονται τέτοια πράγματα. Δεν σέβεται τον άλλο άνθρωπο!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κυρία Κατριβάνου, σας παρακαλώ, διευκολύνετε τη διαδικασία. Όχι τώρα, στην ομιλία σας η κριτική.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα. Κύριε Πρόεδρε, δεν μπορεί να με αποκαλεί και να αποκαλεί άλλους ανθρώπους…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Δεν ακούστηκε. Δεν γράφτηκε τίποτα στα Πρακτικά.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ακούστηκε και το άκουσα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Δεν γράφτηκε στα Πρακτικά καθόλου.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Το άκουσα εγώ. Αυτό είναι το σημαντικό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Εντάξει. Προχωράμε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, δημοκρατικά, νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω. Έτσι; Θέλω να πω την άποψή μου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ναι. Βεβαίως.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Δημοκρατικά, σέβεσαι τον άλλον άνθρωπο!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Δημοκρατικά! Δημοκρατικά είμαστε εδώ και λέμε την άποψή μας, κυρία Κατριβάνου. Άμα δεν σας αρέσει, πρόβλημά σας είναι αυτό. Εμείς θα τα πούμε αυτά.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Είναι γνωστό ότι δεν μου αρέσει.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Εμείς θα τα πούμε αυτά τα πράγματα και ας στεναχωρηθείτε.

Λοιπόν, να μας πείτε εκεί πέρα τι θα γίνει με αυτές τις διαδικασίες. Να δώσετε την απάντηση.

Και για να καταλήξω, επαναλαμβάνω και πάλι ότι φυσικά η Χρυσή Αυγή δεν το δέχεται με τίποτα. Θεωρεί αυτό το πράγμα, το οποίο ψηφίζεται στην ελληνική Βουλή σήμερα, αδιανόητο και θα αντιδράσουμε και τώρα και στο μέλλον με οποιονδήποτε τρόπο.

Γ. Λαγός εναντίον Π. Κωνσταντινέα

Δεν πρόκειται, λοιπόν, να κάνουμε πίσω σε αυτά τα πράγματα. Για εμάς είναι υπερηφάνεια που σας αναγκάζουμε και δείχνετε σε όλο τον κόσμο το πόσο προκατειλημμένοι είστε και το πόσο μισείτε αυτό που λέγεται Ελλάδα και ελληνικό έθνος.

Στο άρθρο 17, λοιπόν -για να επανέλθω…

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Ποιος σου είπε ότι μισούμε, ρε άνθρωπε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Γιατί δεν έχω δικαίωμα να μοιράζω σε Έλληνες; Γιατί δεν έχω δικαίωμα να μοιράσω;

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Εσύ είσαι πιο Έλληνας από εμάς; Κάνεις λάθος ότι είσαι εσύ πιο Έλληνας από εμάς!

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Κάτσε κάτω, ρε!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Δεν έχετε τον λόγο!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Γιατί δεν έχω δικαίωμα να μοιράσω σε Έλληνες; Αυτό πες μου μόνο!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Δεν είσαι πιο Έλληνας από εμάς!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Να σου πω κάτι; Το σέβομαι ότι είσαι Έλληνας!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Δεν έχετε τον λόγο!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Δεν είσαι πιο Έλληνας από εμάς!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή)

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Σώπα ρε! Γι’ αυτό έχετε παντρευτεί όλοι αλλοδαπές!

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Κάτσε κάτω, ρε!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Το σέβομαι ότι είσαι Έλληνας. Όμως, απάντησέ μου μόνο σε αυτό: Γιατί δεν έχω δικαίωμα να κάνω συσσίτιο για Έλληνες; Απάντησέ μου!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Φίλε μου, δεν είσαι πιο Έλληνας από εμάς! Δικαίωμά σου είναι να λες ό,τι θες, αλλά δεν είναι δικαίωμά σου να λες ότι είσαι πιο Έλληνας από εμένα!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Όχι, δεν είναι δικαίωμά μου! Μου το στερείτε εσείς τώρα με νόμο! Άκουσες τι είπα; Δεν είπα κάτι τέτοιο! Είπα ότι μου στερείς το δικαίωμα εσύ να κάνω συσσίτιο μόνο για Έλληνες, ενώ θέλω.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Σας παρακαλώ!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Η Δημόσια Τηλεόραση –το επαναλαμβάνω και πάλι- έκανε συσσίτιο μόνο για προσφυγόπουλα και στην Ειδομένη μάζευαν τρόφιμα μόνο για τους λαθρομετανάστες, αλλά εκεί είναι δικαίωμά τους.

Άρα, πού καταλήγουμε, λοιπόν; Ότι το να μαζεύεις τρόφιμα και το να δίνεις χρήματα για λαθρομετανάστες είναι μια πολύ σωστή και πολύ ωραία ενέργεια, αλλά το να μαζεύεις τρόφιμα και χρήματα για Έλληνες είναι ποινικό αδίκημα. Το ποινικοποιείτε και μας κυνηγάτε. Γι’ αυτό σας λέω. Το καταλάβατε; Γιατί εμείς αν πάμε να κάνουμε μια διανομή σήμερα στον δήμο, θα μας πάτε φυλακή. Γι’ αυτό σας το λέω. Άρα, εδώ θα κάνουμε σύγκριση ποιος είναι και ποιος δεν είναι Έλληνας.

Και αν είσαι τόσο Έλληνας που λες -και το σέβομαι- μην το ψηφίσεις αυτό τώρα! Για να δούμε, Έλληνα!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Η Κίνα δεν έχει ιθαγένεια!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Αμυρά, σας παρακαλώ!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Στην Ελλάδα είμαι, την Ελλάδα αγαπάω πρώτα απ’ όλα! Την Ελλάδα αγαπάω πρώτα απ’ όλα! Πάνω απ’ όλα την Ελλάδα και μετά τους υπόλοιπους, δυστυχώς!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Κύριε Πρόεδρε, είναι επί του θέματος;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Είναι επί του θέματος, Υπουργέ μου! Εκφράζει την άποψή του.

Συνεχίστε, κύριε Λαγέ.

Γ. Αμυράς εναντίον Κ. Κατσίκη

Γ. ΑΜΥΡΑΣ: Όσο δε για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ τον κ. Καμμένο και το εξαπτέρυγό του, τον κ. Κατσίκη, που συνέδεσαν την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία και με παρεκτρεπόμενες πράξεις, να πούμε ότι έχουν ένα δίκιο. Έχουν ένα δίκιο. Εάν για παράδειγμα ένας γκέι συνευρεθεί ερωτικά με τον κ. Κατσίκη επί τη βάσει της κοινής συναίνεσης, τότε ενδεχομένως ο γκέι να κατηγορηθεί για κτηνοβασία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, τον λόγο παρακαλώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ο κ. Ζουράρις δεν είναι εδώ;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ορίστε;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Θα ήθελα τον λόγο επί προσωπικού.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Επί προσωπικού, για ποιο λόγο;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Μα τον ακούσατε τον λόγο, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Θα εξηγήσετε πρώτα τον λόγο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Ο λόγος είναι ότι εγώ ως εξαπτέρυγο του Καμμένου, αν συνευρεθώ με έναν γκέι, εκείνος λοιπόν θα είναι επί κτηνοβασία, λόγω της συνεύρεσής μας. Νομίζω ότι πρέπει να αποδεχτείτε τον λόγο και να μου δώσετε το δικαίωμα να απαντήσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Για ένα λεπτό, παρακαλώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, στον χώρο της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου, θέλω να καταγγείλω ότι εδώ μέσα υπάρχει ….

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Θα παρακαλούσα πολύ, αυτό που απευθύνατε μόλις τώρα, να το πάρετε πίσω.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: …

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Με συγχωρείτε πάρα πολύ, επιμένω.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: …

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Σας ανακαλώ στην τάξη. Και εφ’ όσον ξέρετε τα επί προσωπικού, θα πρέπει να ξέρετε τι έπεται της ανάκλησης εις την τάξη από το Προεδρείο προς τον ομιλούντα Βουλευτή. Σας παρακαλώ πολύ. Θα το ανακαλέσετε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: …

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω τον λόγο;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κύριε Αμυρά, ορίστε, για τριάντα δευτερόλεπτα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Βεβαίως.

Θα ήθελα να πω το εξής: Για να σε αποκαλεί πολιτικό αλήτη ο ομοφοβικός Κατσίκης, κάτι κάνεις καλά.

Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ευχαριστούμε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, τον λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Θα παρακαλούσα να σβηστούν από τα Πρακτικά οι τοποθετήσεις σε ό,τι αφορά τον κ. Αμυρά από τον κ. Κατσίκη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: …
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Τον λόγο έχει ο κ. Ζουράρις, τον οποίον δεν βλέπω στην Αίθουσα. Τον λόγο έχει ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νικολόπουλος.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.