Αυτόματη δέσμευση καταθέσεων για οφειλές άνω των €70.000 στην εφορία..!!!

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.... απόφαση με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την αυτόματη και με ηλεκτρονική μέθοδο δέσμευση καταθέσεων για οφειλές άνω των € 70.000 στην εφορία.
Σύμφωνα με την απόφαση την οποία έχει υπογράψει ο αναπληρωτής υπουργεό οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, για φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία οφείλουν στην εφορία ποσά άνω ....
των 70.000 ευρώ, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών θα αποστέλλει στις τράπεζες –και σε καθορισμένο χρόνο- αρχείο με τα στοιχεία τους, ώστε να προχωρούν στη δέσμευση των ποσών μέσα σε προκαθορισμένη προθεσμία δύο ημερών.
Για να γλιτώσει κάποιος από τη δέσμευση των ποσών, θα πρέπει να έχει υπαχθεί σε ρύθμιση. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «από τις ανωτέρω οφειλές εξαιρούνται όσες έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή πράξης διοικητικού οργάνου».
Από τις αυτόματες δεσμεύσεις, εξαιρούνται μόνο τρεις κατηγορίες καταθέσεων:
α) για χρηματικά ποσά που εμπίπτουν στα ακατάσχετα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,
β) για ποσά που καταβάλλονται με χρέωση των τηρούμενων, από τον οφειλέτη, λογαριασμών σε αντίστοιχη πίστωση λογαριασμών του Δημοσίου για την εκπλήρωση φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεών του προς αυτό,
γ) για ποσά που προορίζονται για την έκδοση τραπεζικών επιταγών σε διαταγή Ελληνικού Δημοσίου.


http://www.eklogika.gr/news/Automath-desmeush-katathesewn-gia-ofeiles-anw-twn-%E2%82%AC70-000-sthn-eforia-18-12-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.