Κύμα αντίδρασης από φαρμακοποιούς..!!!

Κύμα αντίδρασης από φαρμακοποιούς
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις... προχωρούν οι ομάδες που επηρεάζονται άμεσα από τα μέτρα - «φωτιά» του νέου μνημονίου. Ήδη «λουκέτο» διαρκείας έβαλαν από χθες οι φαρμακοποιοί, ενώ κλιμακώνονται και οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα. Με καταλήψεις μπαίνει στον χορό των κινητοποιήσεων και η....
ΠΟΕ - ΟΤΑ από τις 4 Νοεμβρίου.
Χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού με εκπροσώπους των φαρμακοποιών. Ο υπουργός ανέφερε ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τη σύνταξη της ΚΥΑ που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Υποστήριξε μάλιστα ότι το υπουργείο Υγείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλίδες οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας. Ο κ. Ξανθός ζήτησε πάντως από τους φαρμακοποιούς «την απαιτούμενη ωριμότητα και ευθύνη» σημειώνοντας ότι «πρέπει να συνεχιστεί η συντονισμένη προσπάθεια για τη καλύτερη δυνατή διευθέτηση όλων των κρίσιμων θεμάτων». Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί χαρακτήρισαν άκαρπη τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, ο οποίος -σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς - «δήλωσε άγνοια για την τελική διατύπωση της Υπουργικής Απόφασης».
«Η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση», τόνισε εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΠΦΣ, «και αυτό γιατί αυτή η κινητοποίηση αφορά την αυριανή μέρα των φαρμακείων. Το ποσοστό συμμετοχής σε ολόκληρη την Ελλάδα φθάνει το 100%. Οι λίγες εξαιρέσεις σε ελάχιστα κεντρικά σημεία, δείχνουν ότι μόνο το φαρμακείο της γειτονιάς ενδιαφέρεται πραγματικά για τον ασφαλισμένο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό. Αυτοί έχουν τα κεφάλαια, εμείς τη δύναμη που μας δίνει η συστράτευση όλων των φαρμακοποιών», κατέληξε ο κ. Λουράντος.
Στο μεταξύ σε ολόκληρη τη χώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις, ενώ στο πλευρό των φαρμακοποιών τάχθηκε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «οποιαδήποτε διατάραξη του υφιστάμενου καθεστώτος θα αποτελέσει αφενός εφαλτήριο για τον αφανισμό του ελληνικού φαρμακείου και αφετέρου προθάλαμο για τον ήδη συντελούμενο αφελληνισμό της παραγωγής και διανομής φαρμάκων στη χώρα».
Οι αγρότες
Την... κάθοδό τους στην Αθήνα με τρακτέρ αποφάσισαν για την Πέμπτη οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο της Κουλούρας προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό και παραμένουν στον κόμβο της Κουλούρας με τα τρακτέρ τους. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη, αντιπροσωπεία του μπλόκου θα κατέβει στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος των αγροτών επισήμανε ότι το μπλόκο της Κουλούρας ενισχύεται συνεχώς.
Καταλήψεις
Από την πλευρά της η ΠΟΕ - ΟΤΑ αντιδρώντας στα μέτρα του νέου μνημονίου προχωρεί στις 4η Νοεμβρίου στην κατάληψη όλων των δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των ΟΤΑ (Γκαράζ, ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.). Παράλληλα αποφάσισαν να μπει «λουκέτο» στους δήμους την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου με 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.