F ΑγανακτισμενοςΠολιτης: Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.. Δεν θα γίνουν.. δεσμεύτηκε η Ο. Γεροβασίλη..!!!

.

.

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.. Δεν θα γίνουν.. δεσμεύτηκε η Ο. Γεροβασίλη..!!!

«Δεν θα έχουμε πλειστηριασμούς... πρώτης κατοικίας, εκτός εάν εννοούμε κατοικίες οι οποίες μπορεί να είναι αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου», διαβεβαίωσε με δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να αγγιχτεί η πρώτη κατοικία των ανθρώπων χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων.
Σε δηλώσεις που...
έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε της δέσμευση της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας και σημείωσε ότι «με κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα δούμε τέτοιου τύπου πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία».
Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, «ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης είναι ότι μέσα από αυτό, το μεγάλο αυτό πρόβλημα οφείλει να αντιμετωπιστεί, προκειμένου να έχουμε και βιώσιμο τραπεζικό σύστημα». Ακόμη, είπε ότι θα υπάρχουν όρια τα οποία δεν καθόρισε συγκεκριμένα ωστόσο όπως τόνισε τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά, αλλά και συνολικής περιουσίας. «Το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί, με στόχο η πρώτη κατοικία των ανθρώπων χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων να μην αγγιχτεί», υπογράμμισε.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα επιχειρηματικά δάνεια, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του προβλήματος και εκεί είναι επικεντρωμένο και το μεγαλύτερο κομμάτι όλων των προσπαθειών, «με την έννοια ότι αυτά τα δάνεια είναι κατά κύριο λόγο αυτά που φέρνουν και τα ζητήματα των πλειστηριασμών». Ακόμη είπε ότι «είναι σε διαπραγμάτευση όλα αυτά και κινούνται παράλληλα με το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Στις 15 Νοεμβρίου η νέα σειρά μέτρων
Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι στις 15 Νοεμβρίου θα ψηφιστεί μια άλλη σειρά μέτρων ολοκληρώνοντας το κομμάτι των προαπαιτούμενων για τη δεύτερη εκταμίευση και υπενθύμισε ότι «η πρώτη είναι των 2 δισ. και στη συνέχεια το 1 δισ.».
Σχετικά με το πού θα κατευθυνθούν τα χρήματα της δόσης είπε ότι «υπάρχει ισχυρή στόχευση και πολύ ισχυρή μάχη, προκειμένου χρήματα να περάσουν στην πραγματική οικονομία εμπροσθοβαρώς, ούτως ώστε να μπορέσουν να αντιρροπήσουν τις δυσκολίες που έχουν προκύψει εξ’ αιτίας των προβλημάτων  της πραγματικής οικονομίας». «Τα περίπου 7 δισ. που προβλέπονται από τη συμφωνία και τα οποία θα έρθουν στην πραγματική οικονομία, είναι χρέη του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και τα οποία θεωρούμε απαραίτητο εμπροσθοβαρώς μεγάλο κομμάτι τους να πέσει όσο νωρίτερα γίνεται για τις ανάγκες αυτές», σημείωσε. 

Για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, δεν σταμάτησε τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να βρεθεί το ισοδύναμο αυτό που θα αντικαταστήσει το συγκεκριμένο μέτρο. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι από το οικονομικό επιτελείο». Επίσης, εκτίμησε ότι τις επόμενες μέρες, θα έχει γίνει εφικτό, προκειμένου να αρθεί αυτό το άδικο, πραγματικά, μέτρο.
Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, λέγοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το οποίο θα αποκαταστήσει ένα τοπίο καθαρό και διαφανές για τη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού, όπως είναι οι συχνότητες. Δεν νομίζω ότι μπαίνει τέτοιο θέμα, ούτε από κάποιον θα δεχθούμε απειλές ότι θα συγκρουστούμε.  Δεν γεννάται τέτοιο ζήτημα» είπε.
Επανέλαβε ότι αναμένεται η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη συνέχεια στη Βουλή. «Κάποιος ο οποίος εντίμως θέλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό, δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται ένα νομοσχέδιο, το οποίο αποκαθιστά ισορροπίες, αποκαθιστά την κανονικότητα στο τοπίο των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων» υπογράμμισε.
Τέλος σημείωσε ότι θα υπάρχει όριο στον αριθμό των αδειών. «Νομίζω ότι το αρχικό όριο θα είναι 5-8. Έχει γίνει μια συζήτηση», είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...