Οι Ρώσοι ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν στη Συρία..!!!

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν στη Συρία
Τα πρώτα ρωσικά βομβαρδιστικά... έπληξαν σήμερα συριακό έδαφος και συγκεκριμένα την πόλη Χομς, μια από τις πλέον πολύπαθες στον πόλεμο που μαίνεται από το 2012 στη Συρία. Τις ρωσικές επιχειρήσεις επιβεβαιώνει και Αμερικανός αξιωματούχος στους New York Times (υπό τον όρο της ανωνυμίας του). Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Μόσχα είχε....
ειδοποιήσει τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές.
Ρώσοι αξιωματούχοι και αναλυτές δήλωσαν σήμερα στον Τύπο ότι ο στόχος των ρωσικών βομβαρδιστικών είναι διπλός: να πλήξουν τους τζιχαντιστές του ISIS (Ισλαμικό Κράτος) αλλά και να εξασφαλίσουν την πολιτική επιβίωση του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Να σημειωθεί ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά άρχισαν να ρίχνουν λίγες ώρες αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν πέρασε από την Άνω Βουλή της Ρωσίας νόμο που εγκρίνει η χρήση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό.
Πάντως δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές που εκτιμούν ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις μάλλον θα περιπλέξουν παρά θα επιλύσουν την βαθειά και πολύπλευρη κρίση στη Συρία γιατί αφενός θα παρατείνουν την παραμονή του Άσαντ στην εξουσία αλλά και θα εμπλέξει τις ρωσικές δυνάμεις σε ένα ήδη εξαιρετικά πολύπλοκο σκηνικό με τις παρεμβάσεις ξένων δυνάμεων στην υπό κατάρρευση πλέον Συρία.  
Τη Δευτέρα, κατά τη συνάντηση τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Β. Πούτιν και Μπαράκ Ομπάμα διαφώνησαν έντονα στο θέμα της Συρίας, με το Βλαντιμίρ Πούτιν να υποστηρίζει ότι ο Άσαντ είναι ανάχωμα απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση στη Συρία εάν δεν φύγει ο Άσαντ.





http://www.news.gr/kosmos/alles-hores/article-wide/238665/oi-rosoi-xekinhsan-na-vomvardizoyn-sth-syria.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.