Προσοχη...Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ξανά) προειδοποιεί για τη «μάστιγα» των κινεζικών προϊόντων..!!!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ξανά) προειδοποιεί για τη «μάστιγα» των κινεζικών προϊόντων

Τον κώδωνα του κινδύνου... κρούει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προειδοποιώντας το καταναλωτικό κοινό για τις επιβλαβείς συνέπειες που κρύβουν επικίνδυνα προϊόντα που προέρχονται από την Κίνα.
Πιο συγκεκριμένα, το ενωσιακό σύστημα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών (RAPEX) που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας στους ....
Ευρωπαίους καταναλωτές από τα μη ασφαλή μη διατροφικά προϊόντα, κατατάσσει την Κίνα ως τη νούμερο ένα χώρα εξαγωγής αυτών των επικίνδυνων προϊόντων για τον οργανισμό. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων, στο 26% των περιπτώσεων αφορά τραυματισμούς, το 25% δηλητηρίαση από χημικές ουσίες, το 12% ασφυξία, το 11% κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, ενώ στο 9% των περιπτώσεων υπήρχε κίνδυνος πνιγμού.
Η αυξανόμενη ζήτηση κινέζικων προϊόντων, λόγω του φθηνού κόστους, έχει ως αποτέλεσμα η αγορά να πλημμυρίσει με αμφιβόλου ποιότητας αντικείμενα, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επισημαίνει πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε οι καταναλωτές και οι οικογένειές τους να προστατευθούν από τον αόρατο κίνδυνο που κρύβουν αυτά τα προϊόντα. Οι χημικές ουσίες που περιέχουν, μπορούν να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα, δυσλειτουργίες στη γονιμοποιητική διαδικασία και πλήθος ατυχημάτων. Το χειρότερο, όμως, είναι πως έχουν ελεγχθεί και εντοπιστεί αρκετές καρκινογόνες ουσίες, που κουβαλούν μαζί τους τα «αθώα» αυτά προϊόντα.


Read more: http://enallaktikidrasi.com/2015/09/i-mastiga-twn-kinezikwn-proiontwn/#ixzz3nDxUQOx3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.