ΑΙΣΧΟΣ...ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ..!!! Ξεριζώνουν δάσος 500 ετών για 4 μέρες Ολυμπιακών!..!!!


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Έχουμε δύο επιλογές:

Να προστατεύσουμε το υπεραιωνόβιο δάσος ηλικίας 500 ετών που αποτελεί καταφύγιο για τέσσερα απειλούμενα είδη

ή....

να το κόψουμε για τους αγώνες σκι της Ολυμπιάδας.

Η επιλογή θα έπρεπε να είναι προφανής. Όμως, αυτή τη στιγμή, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων της Νότιας Κορέας έχουν αρχίσει να ξεριζώνουν το δάσος που έχει επιβιώσει εδώ και μισή χιλιετία για να χτίσουν τις νέες εγκαταστάσεις σκι.   Πρόκειται για μία παράλογη, κοντόφθαλμη και, το χειρότερο, μη αναστρέψιμη ενέργεια. Αν κοπεί το ανεκτίμητο αυτό δάσος, θα χαθεί για πάντα. Όμως, μπορούμε να σταματήσουμε την αποψίλωση του δάσους και την κατασκευή του χιονοδρομικού κέντρου ολυμπιακών διαστάσεων.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε εντολή για «πράσινους» Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διοργανωθούν και θα διεξαχθούν με σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Αν προκαλέσουμε μια τεράστια παγκόσμια κατακραυγή από κάθε χώρα που συμμετέχει στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορούμε να πιέσουμε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να σεβαστεί τα ιδεώδη της, έστω από ντροπή. 

Λάβε μέρος σε αυτή την επείγουσα εκστρατεία! Το Avaaz θα παραδώσει τις υπογραφές μας στα γραφεία της Ολυμπιακής Επιτροπής. Υπόγραψε και διάδωσέ το μέσω Facebook, Twitter και email:

https://secure.avaaz.org/el/save_ancient_korean_forest_loc/?bLLzReb&v=64885

Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2018 θα διεξαχθούν στο Πιεονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας 8. Για μόνο δύο γύρους αγώνων σκι, ξεριζώνουν τη μεγαλύτερη έκταση με δέντρα wangsasre στον κόσμο, καταστρέφοντας έτσι και έναν από τους τελευταίους βιοτόπους τεσσάρων προστατευόμενων ζώων: της ευρασιατικής βίδρας, της γάτας-λεοπάρδαλης, του κουναβιού και του ιπτάμενου σκίουρου. 

Η περιοχή θεωρείται ιερή στην Κορέα εδώ και αιώνες, ενώ το βουνό βρισκόταν υπό προστασία για χρόνια. Όμως, η κυβέρνηση κατάργησε το καθεστώς προστασίας για να κερδίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουν ήδη αρχίσει να ρημάζουν μεγάλα κομμάτια του βουνού και οι υπεύθυνοι του έργου μεθοδεύουν με μεγάλη ταχύτητα την αποψίλωση τεράστιων εκτάσεων του υπεραιωνόβιου δάσους για να κατασκευάσουν το γιγαντιαίο χιονοδρομικό κέντρο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάτι τέτοιο, αφού οι αγώνες θα μπορούσαν να γίνουν σε κάποια άλλη πόλη, όπως το Μούτζου, και να εξοικονομηθούν 138.000.000 $! Οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής προβλέπουν βιώσιμη ανάπτυξη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήρθε η ώρα να τους αναγκάσουμε να λογοδοτήσουν που κάνουν τα στραβά μάτια για την καταστροφή του Πιεονγκτσάνγκ και να σεβαστούν τους κανονισμούς τους. 

Είναι αδιανόητο να κοπούν χιλιάδες υπεραιωνόβια δέντρα για μερικούς αγώνες σκι των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Τα δέντρα που κόβονται δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Όμως, αν υψώσουμε αρκετά τη φωνή μας, μπορούμε να τους σταματήσουμε και να εμποδίσουμε άλλη μία καταστροφή των θαυμάτων της φύσης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δήλωσε συμμετοχή στην επείγουσα έκκληση:

https://secure.avaaz.org/el/save_ancient_korean_forest_loc/?bLLzReb&v=64885
Τα δάση είναι οι πνεύμονες του πλανήτη μας, ζωτικά για τον καθαρό αέρα και την κοινή μας συμβίωση σε αυτόν. Τα μέλη του Avaaz από όλο τον κόσμο έχουμε αγωνιστεί επανειλημμένως για να προστατεύσουμε αυτούς τους θησαυρούς. Και έχουμε αποδείξει ότι όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας καταφέρνουμε σημαντικά πράγματα: με χιλιάδες μικροδωρεές μας αγοράσαμε μια έκταση-πέρασμα στο τροπικό δάσος του Βόρνεο, ενώ έχουμε κερδίσει μεγάλες μάχες για την προστασία των δασών του Αμαζονίου, του Άτσεχ και της Αυστραλίας. Ας δώσουμε, λοιπόν, άλλη μία μάχη!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Dalia, Jooyea, Mais, Nataliya, Alice, Emily και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz 

Υ.Γ. Η εκστρατεία αυτή ξεκίνησε με πρωτοβουλία του μέλους του Avaaz Koh Ι Jiseon. Αν υπάρχει κάποιο ζήτημα για το οποίο θα ήθελες να ξεκινήσεις τη δική σου εκστρατεία, κάνε κλικ για να δημιουργήσεις ένα ψήφισμα: http://avaaz.org/el/petition/start_a_petition/?23917 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα ολυμπιακά έργα καταστρέφουν το ιερό βουνό της Κορέας — Olympics Construction Scars Sacred Korean Mountain (VOA)
http://www.voanews.com/content/olympics-construction-scars-sacred-korean-mountain/2844122.html 

Οι Κορεάτες αξιωματούχοι επικρίνονται για «παραμέληση καθηκόντων» και «κατάχρηση εξουσίας» κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τη χειμερινή Ολυμπιάδα του 2018 στο Πιεονγκτσάνγκ — Korean officials criticised for "neglecting duties" and "abusing authority" during Pyeongchang 2018 preparations (Inside the Games)
http://www.insidethegames.biz/articles/1027154/korean-officials-criticised-for-neglecting-duties-and-abusing-authority-during-pyeongchang-2018-preparations

Τι θα γίνουν τα ολυμπιακά ακίνητα του Πιεονγκτσάνγκ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018; — What to do with Pyeongchang venues after the 2018 Olympics? (The Hankyoreh)
http://english.hani.co.kr/arti/english_edition/e_national/679070.html

 Η κοινή χρήση εγκαταστάσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πιεονγκτσάνγκ θα μπορούσε να εξοικονομήσει πάνω από 300.000.000 $ — Event sharing for Pyeongchang Olympics could save more than $300 million (The Hankyoreh)
http://english.hani.co.kr/arti/english_edition/e_international/681410.html  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.