Μας γυρισαν οι ...εξελιξεις ..20 η 27 Σεπτεμβρη πιθανον και 4 Οκτωβρη οι εκλογες...παραιτηση και διαγγελμα Τσιπρα !!!

Την παραίτηση της κυβέρνησης.... και την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό. Ο κ. Τσίπρας κατά το διάγγελμά του, έκανε αυτοκριτική αλλά παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς και στα όσα έκανε η κυβέρνησή του στο διάστημα που παρέμεινε στην εξουσία.
Αρχικά παραδέχθηκε πως ...
η κυβέρνηση δεν πέτυχε στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αυτά τα οποία είχε θέσει ως στόχο προεκλογικά, υποστήριξε, ωστόσο, πως η συμφωνία ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να επιτευχθεί. Αναφέρθηκε επίσης στα όσα έκανε η κυβέρνησή του και σε όσα κατάφερε να κερδίσει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε περήφανος για τη μάχη που έδωσε και επανέλαβε ότι έχει τη συνείδηση μου ήσυχη και ότι η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια.
«Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα έπραξα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάλεσε το λαό με την με την ψήφο του να αποφανθεί αν ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση στην εντολή που είχε πάρει.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο λαός πρέπει να πάρει τον λόγο, καθώς τα όρια της προηγούμενης λαϊκής εντολής εξαντλήθηκαν. Είπε, επίσης, πως ο λαός πρέπει να κρίνει ποιος θα διαπραγματευτεί καλύτερα την απομείωση του χρέους, καθώς και ποιος θα εφαρμόσει τις ριζικές μεταρρυθμίσεις. Συγκεκριμένα είπε πως «η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου εξήντλησε τα όρια της. Και τώρα πρέπει να λάβει το λόγο εκ νέου ο κυρίαρχος λαός. Εσείς με την ψήφο σας θα αποφανθείτε αν εκπροσωπήσαμε τη χώρα με αποφασιστικότητα και κουράγιο, αν η συμφωνία παρέχει τις προύποθέσεις για να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα, ποιος και πώς θα οδηγήσει την Ελλάδα στον δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο δρόμο, ποιος και πώς θα διαπραγματευτεί καλύτερα την απομείωση του χρέους, ποιος θα προχωρήσει στις αναγκαίες βαθιές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».
Παράλληλα, ζήτησε ισχυρή εντολή, σταθερή κυβέρνηση και συμπόρευση με την κοινωνία, που θέλει μεταρρυθμίσεις με «προοδευτικό» πρόσημο, όπως είπε. «Με την ψήφο σας θα αποφασίσετε ποιος και πώς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται» υπογράμμισε και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν όλοι μαζί την μάχη για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της.
Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά των βουλευτών που καταψήφισαν τη συμφωνία, τονίζοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μετατράπηκε σε μειοψηφία. «Χωρίς τη λαϊκή αποφασιστικότητα οι δανειστές θα είχαν επιβάλει τη θέλησή τους» τόνισε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε ότι αυτή η δύσκολη φάση τελειώνει οριστικά με την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης. Σε άλλο σημείο του μηνύματός του είπε ακόμη: «Σε αντίθεση με τη συνήθη στάση πολλών που δυστυχώς θεωρούν ότι δικαιούνται να κρατούν θέσεις, έδρες και αξιώματα, αισθάνομαι την βαθιά ηθική και πολιτική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όλα όσα έπραξα: σωστά και λάθη, επιτυχίες και παραλήψεις».
Επίσης, τόνισε ότι «αυτή τη συμφωνία είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε» και σημείωσε πως «αποδείξαμε ότι ξέρουμε και μπορούμε να αγωνιζόμαστε». Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για συμφωνία με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και για κέρδη στη διαπραγμάτευση, ενώ αναφέρθηκε στο αίτημά του για συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου στην αξιολόγηση εφαρμογής της δανειακής σύμβασης.
Προαναγγέλλοντας τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε καθαρή εντολή, ισχυρή κυβέρνηση και συμπόρευση με την κοινωνία για αλλαγές με δικαιοσύνη, διαφάνεια και δικαιοσύνη, ενώ σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο προσγειωμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.