Αλέξης Τσίπρας: "Δεν θα επιτρέψω παιχνίδια στις πλάτες του λαού!"..!!!



Σε τρεις πολιτικές κινήσεις προέβη ο Έλληνας....
πρωθυπουργός.... λίγες ώρες μετά την συνάντηση του με τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στους δανειστές όσο και στο εσωτερικό της χώρας ότι «ακραίες προτάσεις δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση», φέρνοντας παράλληλα στη Βουλή τη διαπραγμάτευση.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα.....

τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του.

Παράλληλα και ενώ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πληρωθεί κανονικά η δόση των 300 εκ. ευρώ προς το ΔΝΤ τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αυτή την κίνηση - αν και τα χρήματα λένε οι πληροφορίες πως υπήρχαν - ενημερώνοντας την Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Α. Τσίπρας θέλησε με αυτή την απόφαση να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το ΔΝΤ που είναι και ο πιο σκληρός διαπραγματευτής, πως είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση σήμερα στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές των κομμάτων για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η ελληνική αντιπρόταση

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι το κείμενο των πέντε σελίδων το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες είναι ένα κείμενο το οποίο απορρίπτεται ως βάση συζήτησης με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα το σημείο που αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει μάλιστα ακόμα απόφαση αν και πότε θα υπάρξει κείμενο-απάντηση από την ελληνική πλευρά στην πεντασέλιδη αυτή πρόταση.

Την ίδια ώρα, θα υπάρξουν διαβουλεύσεις στο επόμενο διάστημα προκειμένου η κυβέρνηση να καταστήσει σαφή την πλήρη αντίθεσή της στο κείμενο αυτό.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν πάντως διάφορες επικοινωνίες του πρωθυπουργού για το θέμα αυτό, ενώ σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει νέα συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ, κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.