Σε λίγη ώρα συνεδριάζει εκ νέου η ΕΚΤ…!!!



Υπό την ασφυκτική πίεση των τραπεζικών εκροών .....λόγω...
του φόβου ασυμφωνίας και Grexit, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει εκ νέου στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας για την παροχή ρευστότητας μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε από την Κυριακή το διεθνές πρακτορείο Reuters, η απόφαση ελήφθη λόγων των αυξημένων εντολών για εκταμιεύσεις καταθέσεων τη .....
Δευτέρα που αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της ΕΚΤ για έκτακτη συνεδρίαση έρχεται μετά την αποστολή νέας πρότασης από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ νωρίτερα την Παρασκευή η Φρανκφούρτη είχε φροντίσει να εξασφαλίσει για τις ανάγκες των ελληνικών τραπεζών μέχρι τι πρωί της Δευτέρας, ασκώντας έτσι ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση της Ελλάδας.

Η συνεδρίαση της ΕΚΤ και η αύξηση της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες θα είναι η τρίτη μέσα σε πέντε ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή είχε προχωρήσει σε αύξηση του ELA κατά 1,8 δισ. ευρώ, ενώ μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, την Τετάρτη, είχε ανοίξει τις κάνουλες για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με ακόμα 1,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.