Καβάλα:Βούλγαροι την πλημμύριζαν με πλαστά ευρώ..!!!

Ένας προσεκτικός ιδιοκτήτης καταστήματος στην Καβάλα ....έβαλε τέλος στα σχέδια δυο Βούλγαρων παραχαρακτών που σκόπευαν να πλημμυρίσουν την αγορά της πόλης με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, καθώς είχαν ....
ήδη εξαπατήσει έναν άλλο καταστηματάρχη.
Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 23 και 22 χρόνων τράπηκαν σε φυγή όταν ο επιχειρηματίας αντιλήφθηκε ότι το χαρτονόμισμα που του έδωσαν ήταν… «πέτσινο», αλλά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ενημερώθηκαν άμεσα κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν. Πάνω τους, βρήκαν άλλα έξι παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, 200 γνήσια ευρώ και ένα κλειδί από Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Όταν εντοπίστηκε το αυτοκίνητο από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., , στο εσωτερικό του βρέθηκαν άλλα 94 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν! Λίγες ώρες νωρίτερα, οι δυο Βούλγαροι είχαν κάνει συναλλαγή σε άλλο ένα κατάστημα και είχαν πληρώσει με παραχαραγμένο χαρτονόμισμα. Το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε και οι ίδιοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, ενώ οι έρευνες για να εντοπιστούν και άλλα θύματά τους.
*** Παραχαράκτες προσπαθούν να γεμίσουν και την αγορά της Χίου με πλαστά χαρτονομίσματα. Ήδη έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα με «μαϊμού» χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ενώ και στην Εθνική τράπεζα του νησιού ένας υπάλληλος εντόπισε ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 200 ευρώ το οποίο παραδόθηκε στην Ασφάλεια Χίου.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.