FT: Η Αθήνα βάζει χέρι στα Ταμεία για συντάξεις και μισθούς...!!!


«H ελληνική κυβέρνηση πιέζει ....τα ασφαλιστικά ταμεία να της παραδώσουν αμέσως τα αποθεματικά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ώστε να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί του Μαρτίου.»
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το δημοσίευμα των Financial Times που υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Κέριν Χόουπ και Πίτερ Σπίγκελ.
Όπως αναφέρει το.....
σχετικό ρεπορτάζ, τα ασφαλιστικά ταμεία αντιστέκονται αλλά τονίζουν ότι δέχονται πιέσεις μετά τις απώλειες φορολογικών εσόδων τον Ιανουάριο που άφησαν το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών μετέωρο να αναζητά τρόπους για την αποπληρωμή της δόσης του 1,2 δισ ευρώ στο ΔΝΤ στις 20 Μαρτίου.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει ότι η Ελλάδα έχει αρκετά χρήματα για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του Μαρτίου όμως σύμφωνα με άλλο ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης η Αθήνα χρειάζεται επιπλέον 1,5 δισ. Ευρώ. Τα ταμειακά αποθέματα των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης υπολογίζονται σε 2 δισ. Ευρώ.
«Δεν θα τους εμποδίσουμε να το κάνουν» δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Τρόικας που επικαλούνται οι FT. Ο ίδιος επισημαίνει ότι όλο αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και είναι αρκετά σύνθετο αλλά όπως λέει «έχουν ήδη αρχίσει να το κάνουν». 



http://www.aixmi.gr/index.php/ft-i-athina-vazei-xeri-sta-tameia-gia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.