Eδρες που καταλαμβάνουν τα κόμματα στη Βουλή...!!!



Στην κόψη του ξυραφιού.... βρισκόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ η κοινοβουλευτική αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε στις 12 τα μεσάνυχτα 149 έδρες, με πιθανότητα βέβαια (σύμφωνα με την πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος της Singular Logic) να φτάσει τις 150 ή 151, από 71 που είχε....
εκλέξει τον Ιούνιο του 2012. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε βουλευτές σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, εκτός αυτής των Γρεβενών. Κέρδισε πολλές έδρες στη Β΄ Αθηνών (20 από 13), ενώ στην Α΄ Αθηνών κέρδισε 5 από 4. Μεγάλη άνοδο είχε επίσης στην Α΄ Πειραιά που έλαβε 5 από 1 έδρες, στην Αττική 6 από 3, στην Εύβοια 5 από 1, στα Δωδεκάνησα 4 από 1, στο Ηράκλειο 5 από 1, στην Α΄ Θεσσαλονίκης 7 από 4, στα Ιωάννινα 4 από 1, όπως και σε Κοζάνη και Φθιώτιδα. Εντυπωσιακό είναι πως σε περιφέρειες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εκλέξει κανέναν βουλευτή το 2012, τώρα εξέλεξε από 3, όπως σε Εβρο και Κορινθία.

Η Ν.Δ., από 129 έδρες τον Ιούνιο του 2012 έπεσε στις 77. Εχασε τις μισές έδρες στην Α΄ Αθήνας (4 από 8), ενώ μεγάλες απώλειες είχε σε Καβάλα, Καρδίτσα, Πιερία, Ηλεία και Φθιώτιδα (1 από 4), ενώ στους νομούς Βοιωτίας, Ιωαννίνων, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χανίων οι 3 έδρες του 2012 έγιναν 1. Μεγαλύτερη αντοχή έδειξε η Ν.Δ. στο υπόλοιπο Αττικής, όπου κράτησε τις τέσσερις έδρες, ενώ στη Β΄ Αθήνας κράτησε 11 από τις 13 έδρες.

Η Χρυσή Αυγή κέρδισε 17 έδρες έναντι 18 το 2012. Κέρδισε 3 έδρες στη Β΄ Αθηνών και από μία σε Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιώς, Β΄ Αθηνών, Α΄ Θεσσαλονίκης, Β΄ Θεσσαλονίκης, Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Μαγνησία, Αργολίδα, Κιλκίς, Λακωνία, Πέλλα και Πιερία.

Στην πρώτη του είσοδο στη Βουλή το «Ποτάμι» διαθέτει 16 βουλευτές. Στη Β΄ Αθηνών έλαβε 3 έδρες και από μία σε Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιά, Β΄ Πειραιά, Αττική, Α΄ Θεσσαλονίκης, Β΄ Θεσσαλονίκης, Αχαΐα, Δράμα, Ημαθία, Λάρισα, Ηρακλείου, Χανιά και Σέρρες.

Με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ εκλέχτηκαν 15 βουλευτές από 12 το 2012. Η κατανομή των «κόκκινων βουλευτών»: Στη Β΄ Αθήνας 3 και από μία σε Α΄ Αθήνας, Β΄ Πειραιά, Αττικής, Α΄ Θεσσαλονίκης, Β΄ Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ιωάννινα, Λάρισα, Λέσβο, Μαγνησία και Τρίκαλα.

Μεγάλη μείωση στην κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ, αφού από 33 έδρες έπεσε στις 13. Το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε δύο έδρες στη Β΄ Αθηνών, ενώ από μία σε Α΄ Αθηνών, Αττική, Α΄ Θεσσαλονίκης, Β΄ Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Ηράκλειο, Λακωνία, Λάρισα, Σέρρες, Χαλκιδική.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εξέλεξαν κι αυτοί 13 έδρες, από 20. Την κοινοβουλευτική τους ομάδα απαρτίζουν βουλευτές από τη Β΄ Αθηνών (δύο έδρες), Α΄ Αθηνών, Β΄ Πειραιά, Αττική, Α΄ Θεσσαλονίκης, Β΄ Θεσσαλονίκης, Αχαΐα, Ηράκλειο, Λάρισα, Τρίκαλα, Φθιώτιδα και Σέρρες.





http://www.kathimerini.gr/800915/article/epikairothta/politikh/oi-edres-poy-katalamvanoyn-ta-kommata-sth-voylh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.