Ζηστε......Κάντε οικονομία για αύριο, ζώντας το σήμερα.!!!



Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα...., ζήστε και σχεδιάστε τη ζωή σας όπως σας αξίζει και σας πρέπει με όλα αυτά που περνάτε καθημερινά...

Η έννοια της αποταμίευσης έχει χάσει τη δύναμή της, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, και πολλές φορές νιώθουμε πως μαζί με αυτήν έχει χαθεί και το δικαίωμα του καθενός να ονειρεύεται και να......

κάνει σχέδια για το μέλλον, την ίδια στιγμή που ζοριζόμαστε στο παρόν μας.

Τη στιγμή όμως που θα καταλάβετε ότι μπορείτε να διαμορφώσετε και να ζήσετε το παρόν σας, κάνοντας την ίδια στιγμή οικονομία για την εκπλήρωση όλων των ονείρων και σχεδίων σας στο μέλλον, θα δείτε πως η ζωή τελικά δεν είναι τόσο κακή, αλλά αντιθέτως πολύ γενναιόδωρη.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, ζήστε και σχεδιάστε τη ζωή σας όπως σας αξίζει και σας πρέπει με όλα αυτά που περνάτε καθημερινά.

1. Βάλτε στον προϋπολογισμό τη διασκέδαση
Ακόμα και αν είστε σε αυστηρή οικονομία, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μη χαρίζετε στον εαυτό σας τη χαρά να κάνει κάτι που του δίνει ευχαρίστηση, ακόμα και αν δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης. Πολλοί είναι εκείνοι, άλλωστε, που θα συμφωνήσουν με την άποψη, πως η διασκέδαση είναι είδος πρώτης ανάγκης και δεν πρέπει να στερείτε εαυτόν από τη χαλάρωση και την αποσυμφόρηση από το καθημερινό στρες.
Βάλτε λοιπόν στο μηνιαίο budget και λίγα ευρώ για ένα σινεμά ή μια συναυλία και θα αντιμετωπίζετε έτσι με καλύτερη διάθεση τις δυσκολίες της ζωής και τα ζόρια της τσέπης σας.

2. Έξτρα χαρτζηλίκι για τη διασκέδαση
Αν δε σας φτάνει ο μισθός για τα τρέχοντα, την αποταμίευση και τη διασκέδαση, βρείτε ένα τρόπο και εκμεταλλευτείτε ένα από τα ταλέντα σας, που σίγουρα έχετε, αλλά δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα, και βγάλτε από εκεί ένα μικρό χαρτζηλίκι, που θα είναι αρκετό και αποκλειστικά για τη διασκέδαση σας και την τρέχουσα ψυχαγωγία σας. Βρείτε μια περιορισμένων απαιτήσεων δουλειά μερικής απασχόλησης και ό,τι βγάζετε από εκεί ξοδέψτε το σε καλοπέραση.

3. Βρείτε οικονομικά χόμπυ
Οι τρόποι να διασκεδάσετε και να ξεχαστείτε από τα προβλήματα της καθημερινότητας, οικονομικά και άλλα, είναι πολλοί και οικονομικοί, όσο κι αν εσείς επιμένετε να γκρινιάζετε ότι δεν έχετε λεφτά για να περάσετε καλά. Υπάρχουν τρόποι και χόμπυ ανέξοδα, όπως είναι η φωτογραφία με μια δανεική μηχανή, η επίσκεψη σε μουσεία και η παρακολούθηση όσων διαργανώνονται στην πόλη από διάφορες πολιτιστικές ομάδες που ομολογουμένως, είναι πολλά και για όλα τα γούστα και ενδιαφέροντα.

4. Διακοπές τελευταίας στιγμής
Σωστά διαβάσατε, καθώς ισχύει πως ακόμα και αν έχετε οικονομικές δυσχέρειες μπορείτε να κάνετε διακοπές, αρκεί να έχετε τα αυτιά και τα μάτια σας ανοιχτά. Οι εταιρείες που προσφέρουν κουπόνια οικονομικών διακοπών αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ενώ όλες προσφέρουν προσφορές της –κυριολεκτικά- τελευταίας στιγμής για να γεμίσουν κενές θέσεις στο κρουαζιερόπλοιο και το πεντάστερο ξενοδοχείο στη Βιέννη. Να είστε πάντα σε εγρήγορση, λοιπόν και με μια βαλίτσα πάντα έτοιμη δίπλα από την εξώπορτα!

5. Ψώνια στο διαδίκτυο
Πριν βγείτε βόλτα στην αγορά, κάντε μια «βόλτα» στο διαδίκτυο και θα δείτε πως τελικά σας συμφέρει πολύ περισσότερο να κάνετε εκεί τα ψώνια σας. Αν έχετε μάλιστα ήδη δοκιμάσει ένα προϊόν και σας έχει βολέψει η χρήση του, τη δεύτερη φορά που θα το αγοράσετε, δοκιμάστε να το ψάξετε στο internet και θα βρείτε τη διαφορά στην τιμή του και στην ευκολία να το αποκτήσετε στην πόρτα σας κάτι παραπάνω από δελεαστική. Βάλτε, λοιπόν επιτέλους το διαδίκτυο στη ζωή σας, κάντε τα ψώνια σας ευκολότερα και διατηρήστε την τσέπη σας γεμάτη.

6. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας
Το να βάζετε στόχους στη ζωή σας είναι καλό, όσο απαραίτητο είναι να επιβραβεύετε τον εαυτό σας κάθε φορά που εκπληρώνετε αυτούς τους στόχους, αφού ο κάθε στόχος θα γίνει περισσότερο εφικτός και υλοποιήσιμος, όταν σας περιμένει ένα δωράκι στο τέλος της διαδρομής. Ακόμα και αν ο στόχος σας είναι οικονομικός, μη τσιγγουνευτείτε να ξεφύγετε λίγο από το λογιστικό σας πρόγραμμα για να χαρίσετε στον εαυτό σας κάτι που λαχταράτε καιρό τώρα. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας και έτσι θα του δώσετε περισσότερο κουράγιο να συνεχίσει τις σκληρές προσπάθειες για αποταμίευση.

7. Μην υπερβάλλετε
Μπορεί να έχετε ένα πολύ σοβαρό λόγο να κάνετε οικονομία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε πως δεν ήρθατε σε αυτόν τον πλανήτη για να κάνετε οικονομία και να καταθλίβεστε πάνω από λογαρισμούς και αποδείξεις. Μέσα στο πρόγραμμα είναι μεν να μην ξοδεύετε αλόγιστα, όπως είναι και να περνάτε καλά τη ζωή σας και να είστε ευλύγιστοι στις ανάγκες για χαλάρωση και ψυχαγωγία που σίγουρα έχετε, αλλά με ζόρι καταπιέζετε.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/01/blog-post_400.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.