Άνθρακας ο θησαυρός...στο αρχείο η ""Χαiκαλιάδα"...!!!



Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα...., η υπόθεση των καταγγελιών του Παύλου Χαϊκάλη οδηγείται στο αρχείο, καθώς δεν θεωρεί αρκετά αξιόπιστες τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η....
βασιμότητα της καταγγελίας». Σύμφωνα με το πόρισμα, o κ. Αποστολόπουλος δεν εμφανίστηκε στο κρίσιμο ραντεβού που υποτίθεται ότι θα έδινε τα χρήματα στον κ. Χαϊκάλη, καθώς , όχι λόγω πληροφόρησης που είχε από κρατικό υπάλληλο αλλά στο ότι ο ίδιος ο επενδυτικός σύμβουλος δεν είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης στην οικία του βουλευτή και προσφοράς των χρημάτων. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος στο πόρισμά του αναφέρει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την κατηγορία της δωροδοκίας, και δεν προκύπτει και από την κατάθεση του Παύλου Χαϊκάλη. Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα ο ένας κατέγραφε τον άλλο. 

Ο εισαγγελέας τονίζει ότι το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης είναι παράνομο. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διερεύνησης αυτής της πτυχής της υπόθεσης. 

«Είμαι ευτυχής γιατί έστω και με αυτό τον δύσκολο τρόπο, αποδείχθηκε η πολιτική ποιότητα του κ. Χαϊκάλη», δήλωσε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, αμέσως μετά το πόρισμα του εισαγγελέα. 

Ανασκεύασε ο Π. Χαϊκάλης για τα 5.000 ευρώ σε Αποστολόπουλο 

Σε ανασκευή των όσων είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες σχετικά με τις χρηματιστηριακές συναλλαγές που φέρεται να πραγματοποίησε μέσω του Γ. Αποστολόπουλου, προέβη το απόγευμα της Δευτέρας ο Π. Χαϊκάλης, μιλώντας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. 

Ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ενώπιον των μελών της επιτροπής ότι είχε δανείσει στον Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ προκειμένου, ο τελευταίος να κάνει χρηματιστηριακή συναλλαγή, αλλά όχι για λογαριασμό του κ. Χαϊκάλη. Επ' αυτού, μάλιστα, ζήτησε και πάλι την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τον Γιώργο Αποστολόπουλο. 

Παράλληλα, διευκρίνισε ακόμη ότι του επέστρεφε τμηματικά το ποσό αυτό, το οποίο υπενθυμίζεται ότι αποτελεί και την αιτία για την οποία ο κ. Χαϊκάλης έχει μπει στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες». 

Υπενθυμίζεται ότι με δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε πως είχε δώσει στον κ. Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ για να τα επενδύσει σε Χρηματιστήριο στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου του 2003, απαγορεύονται στους βουλευτές οι χρηματιστηριακές συναλλαγές. 

Τι είπε ο κ. Καμμένος για τη γνωριμία του με τον Γ. Αποστολόπουλο 

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Real FM, ο κ. Καμμένος απάντησε για το πώς βρέθηκε ο Γ. Αποστολόπουλος στην ηγεσία των ΑνΕλ: «Δεν είναι ένας από τους περιφερόμενους στα πολιτικά γραφεία που μπαίνουν και βγαίνουν από τα κόμματα. Πρόκειται για ένα τραπεζικό στέλεχος με μεγάλες γνώσεις στα οικονομικά θέματα. Τον γνώρισα στο γραφείο του κ. Σαμαρά όταν ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Μου τον σύστησε ο κ. Σαμαράς μαζί με τον κ. Σταμάτη, γιατί ήταν θεωρητικά εξειδικευμένος ως στέλεχος της Deutsche Bank τότε». 

Σχετικά με τους λόγους αποχώρησης του κ. Αποστολόπουλου από το κόμμα, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2013 μου είπε: κοίτα να δεις πρόεδρε, εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω αυτή την αντιμνημονιακή γραμμή. Μου προσφέρθηκε μία δουλειά σε μια ελληνική τράπεζα και όπως καταλαβαίνεις θα περάσω από την άλλη πλευρά και πιστεύω ότι θα συμβιβαστώ με το σύστημα, θα συμβιβαστώ με το μνημόνιο, θα συμβιβαστώ με τον Σαμαρά, θα συμβιβαστώ με το ελληνικό σύστημα που είναι κοντά στο μνημόνιο. Έτσι αποχώρησε από εμένα».





http://taxalia.blogspot.gr/2014/12/i.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.