Ο Σαμαράς ελπίζει για Πρόεδρο και… ετοιμάζεται για εκλογές...!!!

Τελικά, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την κίνηση.... που πολλοί ανέμεναν. Κατέθεσε συναινετική πρόταση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πλέον περιμένει να γίνει κάποια αντίστοιχη κίνηση από την άλλη πλευρά. Από ανεξάρτητους βουλευτές, από την (αποκαλούμενη) «κίνηση των 8», ενδεχομένως και....
από κάποιους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που έσπευσε να απορρίψει την πρόταση Σαμαρά. 
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας Σαμαρά. Γνωρίζουν ότι με αρνητική τη ΔΗΜΑΡ, το εγχείρημα των 180 πάρα πολύ δύσκολα θα στεφθεί με επιτυχία. Προσθέτουν όμως ότι αν δεν επιτευχθεί η Προεδρική πλειοψηφία και η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, αυτό δεν θα οφείλεται στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση. Θα οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ, στους ΑΝΕΛ και στη ΔΗΜΑΡ που ήδη την απέρριψαν. Οπότε, οτιδήποτε κακό για τη χώρα συμβεί- αν συμβεί, στην πορεία προς τις πρόωρες κάλπες, πάλι σε αυτούς θα οφείλεται.  
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να φτάσει στην απόφαση να προτείνει συναινετική λύση, συζήτησε πολύ, το «παίδεψε» πολύ και ξεπέρασε παγιωμένες προσωπικές  απόψεις. «Το κίνητρο», λένε, «ήταν να τερματιστεί η πολιτική αβεβαιότητα και η Ελλάδα να βαδίσει ασφαλής στην μεταμνημονιακή εποχή». «Τώρα η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο άλλων»- προσθέτουν με νόημα.  
Άσχετα με την έκβαση των ψηφοφοριών  για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η κίνηση Σαμαρά αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, καθώς ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται να επιθυμεί συναίνεση. Και αυτό, εκτιμούν ότι θα εκτιμηθεί από τους πολίτες που επιθυμούν σταθερότητα και όχι πρόωρες εκλογές, στην (πιθανή) περίπτωση που οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές. Κάποιοι- εκ των συνεργατών του Α. Σαμαρά, φτάνουν να διατυπώνουν την άποψη ότι η πρωτοβουλία αυτή θα οδηγήσει σε «πλήρη ανατροπή» και σε εκλογική νίκη της ΝΔ.  
Αύριο θα μάθουμε «τι ψάρια» θα πιάσει η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού σε επίπεδο βουλευτών. Χθες το βράδυ, οι Β. Οικονόμου και Γ. Κουράκος δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, ενώ οι Β. Καπερνάρος και Π. Τατσόπουλος επέμεναν στο «παρών».  
Ειδικής σημασίας θα είναι η στάση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ που έχουν ταχτεί υπέρ της «πρότασης των 8», στην οποία ο Πρωθυπουργός έδειξε να ανταποκρίνεται. Τι θα πράξουν πλέον οι Ν. Τσούκαλης, Νίκη Φούντα και Θ. Ψύρρας; Και αν αποφασίσουν να ψηφίσουν θα το κάνουν αύριο ή στην τρίτη ψηφοφορία; Γιατί και αυτό έχει τη σημασία του…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.