Μέτρα - σοκ για μισθούς και συντάξεις...!!!




Με ένα πολυνομοσχέδιο σχεδιάζει να "γλυκάνει".... την τρόικα η κυβέρνηση προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα και να κλείσει την αξιολόγηση, αλλά και να αρχίσει η συζήτηση για την "επόμενη ημέρα", δηλαδή για νέα γραμμή χρηματοδότησης. Σύμφωνα με.....
πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε μεγάλο "μαχαίρι" στους μισθούς του Δημοσίου, η τρόικα ζητεί τις συντάξεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων,.... το πολυνομοσχέδιο θα προβλέπει - μεταξύ άλλων - νέο, μειωμένο μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους που θα προσληφθούν από 1/1/2015. Θα εφαρμοστεί πιλοτικά για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από 1/7/2015 και μετά από έξι μήνες θα επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο. 

Πρόκειται για.... ένα καθεστώς, στο οποίο οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα παίρνουν τον κατώτατο μισθό που ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, για δύο χρόνια, τα οποία θα είναι περίοδος δοκιμής, πριν προχωρήσει η πρόσληψή τους. 

Επίσης θα υπάρξει δέσμευση για εφαρμογή περισσότερων των μέτρων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, αλλά και η εφαρμογή του λοκ άουτ.

Σύμφωνα με την Ημερησία, η τρόικα ζητεί παρεμβάσεις στις συντάξεις.

Μεταξύ αυτών την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Επιπλέον ζητείται η μείωση των νέων συντάξεων. Τα σενάρια προβλέπουν είτε περαιτέρω μείωση των συντελεστών υπολογισμού των νέων συντάξεων, είτε τον υπολογισμό τους με τις αποδοχές της τελευταίας πενταετίας.

Επίσης, ζητείται μείωση της κατώτατης σύνταξης μέσω της κατάργησης της κρατικής επιδότησης. Σημειώνεται πως στα 486 ευρώ που αντιστοιχούν στην κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, το 30% επιδοτείται.  

Ακόμη, η τρόικα θέλει την καταβολή της κατώτατης όσο και της βασικής - εγγυημένης από το κράτος - σύνταξης των 360 ευρώ με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 20 ετών ασφάλισης, αντί των 15 καθώς και την αποσύνδεση του ΕΚΑΣ από τις συντάξεις και καταβολή του με κριτήρια που ισχύουν για τη λήψη του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Σημειώνεται πως πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Εργασίας να έχει αποδεχτεί πάγωμα συντάξεων και μετά το 2016 αλλά και τις ενοποιήσεις των Ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.