Λουκετο στη ..μαθηση ...Τσουναμι .....καταλήψεων στα σχολεία..!!!

Ξεπερνούν τα πεντακόσια τα σχολεία ανά την επικράτεια..... που τελούν υπό κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο σύστημα που εισάγει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την ...
Τράπεζα Θεμάτων, το σύστημα των εξετάσεων στο Λύκειο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου έχει τονίσει ότι σε περίπτωση που οι καταλήψεις διαρκέσουν περισσότερο από τρεις ημέρες, οι διδακτικές ώρες που θα χαθούν θα οδηγήσουν σε επιμήκυνση του διδακτικού έτους, ενώ δεν έχει.....
αποκλείσει το ενδεχόμενο εισαγγελικής και αστυνομικής παρέμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές απέκλεισαν το μεσημέρι της Δευτέρας τη λεωφόρο Αμαλίας και διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από τη βουλή.

Παράλληλα, στο Facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα με τον τίτλο "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ", από όπου οι μαθητικές καταλήψεις συντονίζονται, ενώ οι μαθητές μαθαίνουν τα νέα από τα άλλα σχολεία.

Στον ιστότοπο lemeoxistoneosysthma.blogspot.gr έχει αναρτηθεί το ακόλουθο κείμενο:

"Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και έτσι ενημερωμένοι όλοι και ενωμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας για ότι καλύτερο μπορούμε. Έρχεται το νέο σύστημα του Λύκειο με την τράπεζα θεμάτων. εκεί όπου παραμερίζεται και ο μαθητής και η κριτική σκέψη του αλλά και οι καθηγητές, κι όλοι απλά γίνονται εκτελεστικά όργανα προκαθορισμένων οδηγιών, εργαλεία ενός απρόσωπου αναλυτικού προγράμματος.

Ο καθηγητής χάνει το δικαίωμα να διαχειριστεί την ύλη του ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της τάξης του και τρέχουν όλοι μαζί - και ιδιαίτερα οι μαθητές - σε σχολεία και φροντιστήρια, επιβαρύνοντας τους γονείς τους οικονομικά για να καλύψουν την πολυπόθητη ύλη και να ανταποκριθούν στις εξετάσεις.

Η γνώση που μας δίνεται δεν είναι πια προσωπική και προσαρμοσμένη στις προσωπικές ανάγκες αλλά είναι μια γνώση όχι για την μάθηση αλλά για τις επιδόσεις, τυποποιημένη, που όσοι πειθαρχήσουν και την παπαγαλισουν θα είναι έτοιμοι για να καταλάβουν θέσεις στην αγορά". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.